Index Vakbarát Hírportál

Dalra fakadt a dél-koreai elnök

2023. április 28., péntek 09:04

Don McLean amerikai énekes-dalszerző csütörtökön azzal viccelődött, hogy azt tervezi, hogy elénekli az Amerikai pite című ikonikus dalát a dél-koreai elnökkel, miután a vezető Joe Biden amerikai elnököt szórakoztatta a dal karaoke-előadásával.

A két vezető április 26-án, szerdán találkozott a Fehér Házban rendezett állami vacsorán, egy fényes eseményen, amelyen olyan sztárok vettek részt, mint Angelina Jolie és az olimpiai aranyérmes snowboardos Chloe Kim.

Miután több zenei produkciót is megtekintettek, Biden elmesélt a tömegnek egy történetet arról, hogy fiai iskolába menet mindig McLean 1971-es American Pie című slágerét énekelték.

Tudjuk, hogy ez az egyik kedvenc dalotok

– mondta Jun Szogjolnak, aki éljenzést váltott ki a tömegből, amikor belekezdett a klasszikus dalszövegbe.

Szogjolt állva tapsolták meg erőfeszítéseiért, mielőtt Biden egy McLean által dedikált gitárt adott át neki. A legendás énekes később a CNN-nek elmondta, hogy nagy tervei vannak a dél-koreai vezetővel.

Jövőre át akarok menni Dél-Koreába, és elénekelni az elnökkel, úgyhogy valószínűleg ez is egy újabb hír lesz. Azt akarta, hogy a Fehér Házban énekeljem el a dalt, de most éppen Ausztráliában vagyok turnén

– mondta McLean.

A szerdai kétoldalú találkozón a két vezető kulcsfontosságú új megállapodást jelentett be az észak-koreai agresszió elrettentése érdekében, beleértve az Egyesült Államok új kötelezettségvállalását arra, hogy az 1980-as évek eleje óta először telepít nukleáris fegyverzettel felszerelt tengeralattjárót Dél-Koreába.

Jun Szogjol csütörtökön a kongresszusban is beszédet mondott, amelyben az emberi jogok megsértése miatt ostorozta Észak-Koreát, és elítélte az ukrajnai háborút.

(Borítókép: Joe Biden és Jun Szogjol a washingtoni Fehér Házban tartott állami vacsorán 2023. április 26-án. Fotó: Brendan Smialowski / AFP)

Rovatok