Index Vakbarát Hírportál

Vlagyimir Putyin kés alá fekhet, nem javul az egészségi állapota

2023. május 1., hétfő 13:35

Egy orosz Telegram-csatornán megjelent információk szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök állapota tovább romlik, ezért hétvégén gyógykezelésen vett részt, ez azonban nem hozta meg egyelőre a várt eredményt. Ennek fényében dönthetett úgy, hogy lemondja külföldi útjait. A Kreml korábban szisztematikusan tagadta, hogy az orosz elnök betegségéről szóló híreknek bármi valóságalapja lenne.

A Generall SVR Telegram-csatorna – amelyet a hírek szerint az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat volt altábornagya szerkeszt – azt írja, Vlagyimir Putyin orosz elnök hétvégén gyógykezelésen vett részt, ugyanis egészségügyi állapota tovább romlik orvosai erőfeszítései ellenére is.

A hétvégén Vlagyimir Putyin orosz elnök gyógykezelésen vesz részt, újabb orvosi vizsgálaton és műtéten esik át

– írja a csatorna. Állítólag szombaton és vasárnap többször is panaszkodott rossz állapotára, az új, állandó változtatásokkal járó kezelése pedig egyelőre nem hozott eredményt.

Ennek fényében dönthetett úgy, hogy lemondja külföldi útjait, és a csatorna szerint szinte biztosra vehető, hogy nem látogat el Dél-Afrikába sem. Az orosz elnök bizalmi köre támogatta a döntést, illetve számos olyan pontot vitattak meg, amelyek szerintük e döntés mellett szólnak.

Vasárnap az orosz elnök videókonferenciát tartott a katonai blokk vezetőivel, ahol kemény kritikát fogalmazott meg. Kifogásolta, hogy a hadsereg ígéretével ellentétben nem sikerült orosz ellenőrzés alá vonni Bahmutot, Putyin szerint a front többi része pedig „el van b*szva”.

A Generall SVR nemrég arról írt, az orosz elnök megromlott egészségi állapota miatt elvonult a média elől, amiről a Kreml „mellébeszéléssel próbálja meg elterelni a figyelmet”. Mint írta a csatorna, Putyin erős fejfájásra, gyomorfájásra, hányingerre és szédülésre panaszkodott, ráadásul egész napos rosszullét gyötörte. 

FONTOS megjegyezni, HOGY SEMMI ESETRE SEM SZABAD KÉSZPÉNZNEK VENNI EZEKET AZ INFORMÁCIÓKAT, EGYELŐRE UGYANIS EGYIKET SEM SIKERÜLT TÖBB HITELES FORRÁSBÓL MEGERŐSÍTENI.

Legutóbb „műtéti hegeket” találtak Putyin nyakán

Az elmúlt hónapokban vadabbnál vadabb elméletek láttak napvilágot az orosz elnök egészségi állapotáról, tavaly nyáron például olyan pletykák keltek szárnyra, miszerint a vezető rákos, vagy Parkinson-kórral küzd, és képtelen lenne órákon keresztül válaszolgatni a kapott kérdésekre. Legutóbb Moszkvában, a Megváltó Krisztus-székesegyházban tartott ortodox húsvéti istentiszteleten fotózták le Vlagyimir Putyint, akinek egy heg volt a nyakán

Olekszij Honcsarenko ukrán parlamenti képviselő a képet látva úgy fogalmazott: „Nem nézett ki túl jól a templomban. Nehezen mozgott. A fényképeken pedig jól látható egy heg a nyakán. Valószínűleg valamilyen orvosi beavatkozáson esett át.”

A Kreml szerint ugyanakkor semmi valóságalapja azoknak a híreknek, melyek szerint Vlagyimir Putyin beteg lenne. Dmitrij Peszkov szóvivő többször is határozottan állította, hogy az orosz elnök egészségi állapota rendben van.

Rovatok