Index Vakbarát Hírportál

Rejtélyes heg jelent meg Putyin nyakán, beindultak a találgatások

2023. április 19., szerda 11:20

Vlagyimir Putyin heggel a nyakán jelent meg egy templomi istentiszteleten, emiatt újra beindultak az orosz elnök egészségügyi állapotával összefüggő találgatások.

Az elmúlt hónapokban vadabbnál vadabb elméletek láttak napvilágot az orosz elnök egészségi állapotáról, tavaly nyáron például olyan pletykák keltek szárnyra, miszerint a vezető rákos, vagy Parkinson-kórral küzd, és képtelen lenne órákon keresztül válaszolgatni a kapott kérdésekre.

Sok fórumon most megint előjött ez a téma. Ennek oka, hogy Putyint vasárnap lefényképezték Moszkvában, a Megváltó Krisztus-székesegyházban tartott ortodox húsvéti istentiszteleten.

A parlamenti képviselő szerint Putyint titokban megműtötték

A dialog.ua ukrán hírportál arról számolt be, hogy a TASZSZ orosz állami hírügynökség által készített fotón „egy furcsa jel” látható a nyakán, amely leginkább egy „kiterjedt hegre hasonlít”. A fotóra Gyenisz Kazanszkij ukrán újságíró hívta fel a figyelmet.

I looked closely at the Easter Mass. The real Putin has a big scar on his neck. pic.twitter.com/jryohZhIBy

— Manfred Leo Kainz (@Kainz_Fred1988) April 18, 2023

Olekszij Honcsarenko ukrán parlamenti képviselő hétfőn a YouTube-csatornáján közzétett videójában azt mondta, hogy fellángoltak a Putyin egészségéről szóló találgatások.

„Nem nézett ki túl jól a templomban. Nehezen mozgott. A fényképeken pedig jól látható egy heg a nyakán. Valószínűleg valamilyen orvosi beavatkozáson esett át” – mondta az orosz elnökről Honcsarenko a videóban – írja a Newsweek.

Régóta mennek a találgatások

Tavaly a Proekt című oknyomozó portál azt írta, hogy a birtokába jutott dokumentumok szerint Putyinnak pajzsmirigyrákja vagy más betegsége volt. Egy volt szovjet kém pedig azt állította, hogy az orosz vezető Parkinson-kórban szenved. Mások szerint az elnök puffadt arca is arra utal, hogy valami nem stimmel az államfővel.

A Kreml szerint ugyanakkor semmi valóságalapja azoknak a híreknek, miszerint Vlagyimir Putyin beteg lenne. Dmitrij Peszkov szóvivő többször is határozottan állította, hogy az orosz elnök egészségi állapota rendben van.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan követjük, szerdai, percről percre frissülő cikkünket itt találja.

(Borítókép:  Vlagyimir Putyin húsvéti ortodox istentiszteleten vesz részt a Megváltó Krisztus-székesegyházban, Moszkvában 2023. április 16-án. Fotó: Sergei Karpukhin / Pool / Sputnik / Reuters)

Rovatok