Index Vakbarát Hírportál

Robbanás volt a Buckingham-palotánál, egy férfit letartóztattak

2023. május 3., szerda 07:59

Letartóztattak egy férfit a Buckingham-palota előtt, miután sörétes töltényeket dobott a palota területére. A hatóságok kontrollált robbantást hajtottak végre. A támadási kísérletben senki sem sérült meg.

Kedden este 7 óra körül kordont állítottak fel a Buckingham-palota köré és kontrollált robbanást hajtottak végre, miután egy férfi sörétes töltényeket dobott a palota területére.

A rendőrség letartóztatta a férfit, akit támadó fegyver birtoklásával gyanúsítanak – közölte Joseph McDonald főfelügyelő.

„A rendőrök továbbra is a helyszínen tartózkodnak, a vizsgálatok folyamatban vannak” – tette hozzá McDonald.

A BBC információi szerint 

senki sem sérült meg a támadási kísérletben.

A rendőrség közölte, az elkövetőnél nem találtak fegyvert, mindössze egy kés volt nála. A férfinál egy gyanús táskát is találtak, szakértői értékelés után elővigyázatosságból irányított robbantást hajtottak végre.

A hatóságok az incidenst nem tekintik terrorizmuskísérletnek, az elkövető mentális problémáival magyarázzák a történteket.

Már csak pár nap a koronázási ceremóniáig

A letartóztatás mindössze négy nappal III. Károly koronázási ceremóniája előtt történt. A koronázásra lázasan készülnek a szervezők, az eset ellenére az éjszakai próbák a tervek szerint lezajlottak.

A királyi pár nem tartózkodott a palotában az incidens idején.

A koronázási próbán sárga és piros egyenruhába öltözött katonák vonultak be a palotánál szerda hajnalban. A próbán lovas katonák egy díszes lovas kocsival, a Diamond Jubilee State Coachcsal vonultak fel. A gyakorlatról a BBC videót is készített.

Rovatok