Index Vakbarát Hírportál

Lengyel miniszterhelyettes: Az EU-ban a korrupció, a zsarolás és a túlárazás mindennapossá vált

2023. május 14., vasárnap 13:50

Janusz Kowalski lengyel agrár- és vidékfejlesztési miniszterhelyettes sem tudott részt venni a CPAC Hungary 2023 eseményén, de videós üzenetben bírálta az Európai Uniót. Az EU-ban a korrupció, a zsarolás és a túlárazás mindennapossá vált – fogalmazott.

A CPACHungary-ra küldött videóüzenetében Janusz Kowalski annak a véleményének adott hangot, hogy az Európai Unió nagyon megváltozott ahhoz képest, amilyen EU-hoz a lengyelek és a magyarok 19 évvel ezelőtt csatlakoztak.

A budapesti CPAC-re küldött videóüzenetében úgy fogalmazott, „a korrupció, a zsarolás, és a túlárazás mindennapossá vált”, és szerinte Lengyelországot olyan, moralizáló bürokraták zsarolják, akik mindenben kiszolgálják Berlin érdekeit.

De „nem adjuk meg magunkat a zsarolásnak, ezért kiállok egy erős Lengyelország és egy erős Magyarország mellett”, mondta a lengyel agrárium helyettes vezetője.

A miniszterhelyettes gyakran kritizálja az Európai Uniót, amiért a lengyel miniszterelnök Mateusz Morawieczki is bírálta már.

Kowalski miniszter néha átlépi a határokat

– fogalmazott a lengyel miniszterelnök.

Ezt a lengyel miniszterelnök arra mondta, hogy a miniszterhelyettes szerint Janusz Wojciechowski uniós mezőgazdasági biztosnak le kellett volna mondania az ukrán gabonával kapcsolatos krízis miatt. Emellett eurokratának nevezte az uniós biztost, aki kritikája szerint nem a lengyel, hanem az uniós érdekeket tartja szem előtt – írja a polishnews.co.uk.

Emlékezetes, hogy Tucker Carlson, a Fox News korábbi arca is megjelent egy videóüzenetben a magyar CPAC-konferencián. Azt mondta, nagyon szeretne Budapesten lenni, de erre csak akkor lenne lehetősége, ha kirúgnák. A probléma ezzel csak az, hogy akkor már több mint egy hete kirúgták.

 

Rovatok