Index Vakbarát Hírportál

Nem várt helyről került elő Putyin szövetségese

2023. május 15., hétfő 19:12

Ismét megjelent a nyilvánosság előtt hétfőn Aljakszandr Lukasenka belorusz elnök, akinek egészségi állapotáról hétfőn már az orosz elnök szóvivőjét is megkérdezték.

A BelTa helyi hírügynökség beszámolója szerint Lukasenka hétfőn látogatást tett a belorusz légierő és légvédelem központi parancsnoki pontján, ahol a katonák tájékoztatták a légvédelem megszervezésével és felügyeletével kapcsolatos feladatok teljesítéséről.

Csak semmi fellengzős jelentéstétel. Nézzük, mi történik országunk körül

– kezdte Lukasenka a megbeszélést, amelyet a Pul Pervovo Telegram-csatorna közvetített.

Korábban több forrás is azt állította, hogy kórházba került a belorusz elnök. A 68 éves államfő legutóbb május 9-én jelent meg a nyilvánosság előtt a moszkvai Vörös téren a győzelem napja alkalmából tartott díszszemlén. Az államfő egészségi állapotával összefüggő pletykák azután erősödtek fel még jobban, hogy május 14-én a politikus 29 év óta először maradt távol a belorusz zászlóavatási ünnepségtől.

A dpa német hírügynökség vasárnapi beszámolója szerint a 68 éves államfőt Raman Halovcsenka belorusz miniszterelnök helyettesítette a rendezvényen.

Kérdezték Lukasenka állapotáról hétfőn Dmitrij Peszkovot, a Kreml szóvivőjét is. Azt válaszolta, hogy „nem kaptak híreket Minszkből erről a témáról”, és arra kérte az újságírókat, hogy e témában a belorusz hivatalos forrásokra hagyatkozzanak.

Rovatok