Index Vakbarát Hírportál

A metró peronján lőttek le egy 14 éves gyereket Philadelphiában

2023. május 16., kedd 12:16

A rendőrség szerint szombat délután halálos lövést kapott egy tinédzser egy nyugat-philadelphiai metróállomás peronján.

A philadelphiai rendőrség közölte, hogy a lövöldözés a SEPTA (a délkelet-pennsylvaniai közlekedési hatóság) egyik állomásán történt a Market Street 5200-as tömbjében. A 14 éves fiút mellkason és karon lőtték, és a mentők a Presbyterian kórházba szállították, ahol később meghalt − közölte a rendőrség.

A rendőrség szerint nem történt letartóztatás, és fegyvert sem találtak. A források az ABC News philadelphiai állomásának elmondták, hogy egy felnőtt férfit azonosítottak gyanúsítottként, aki jelenleg szökésben van.

A csatorna forrásai szerint a gyanúsított és a tinédzser között verekedés alakult ki, amely akkor kezdődött, amikor a 14 éves fiú állítólag megütötte a gyanúsítottat. A gyanúsított ekkor állítólag elővett egy fegyvert és lőtt, eltalálva az áldozatot, majd elmenekült a helyszínről.

A SEPTA rendőrsége szorosan együttműködik a philadelphiai rendőrséggel, hogy megtalálják az ügy gyanúsítottját. Ez egy szörnyű tragédia, és részvétünket nyilvánítjuk a családnak, amely elképzelhetetlen veszteséget szenvedett

− mondta a SEPTA az ABC Newsnak adott nyilatkozatában.

Rovatok