Index Vakbarát Hírportál

Partiléggömbök miatt zárhatták le a második legforgalmasabb brit repülőteret

2023. május 17., szerda 19:39

Azért zárhatták le a Gatwick repülőtér kifutópályáját közel egy órára, mert a közelben egy buliban léggömböket engedhettek a magasba.

Hobbista repülőgép-megfigyelők felvételt készítettek, amelyen egy csoport ezüstszínű léggömb látható a sussexi repülőtér közelében, nem sokkal azelőtt, hogy annak vezetői úgy döntöttek, vasárnap lezárják a kifutópályát egy „feltételezett drónincidens” miatt − közölte a Sky News.

A Gatwick repülőtér megerősítette, hogy a kifutópályát lezárták, miután egy pilóta jelentette a légiforgalmi irányításnak, hogy egy drónnak látszó tárgyat látott a kifutópálya közelében. A repülőtér nem erősítette meg, hogy a léggömbök okozták-e a leállást, a szóvivőjük azonban azt mondta, hogy nem találtak drónt.

A léggömbökről készült felvételeket a londoni Planespotting csoport rögzítette kamerával, akik a Sky Newsnak elmondták, hogy a felvételt a kifutópálya végéről vették fel délután 1 óra körül.

A kifutópályát 13 óra 44 perckor zárták le.

A csoport a Twitteren osztotta meg a videót, kérdezve:

Összefüggött a két dolog?

A lezárás ideje alatt 12 érkező repülőgépet más repülőterekre irányítottak át, a személyzet és a rendőrség vizsgálatot folytatott.

A repülőtér szóvivője szerint a kifutópálya lezárásáról szóló döntés a drónok észlelésére vonatkozó bevett eljárásokat követte, és az utasok biztonsága volt az abszolút prioritás.

Rovatok