Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor arról beszélt Katarban, mikor vonul vissza

2023. május 23., kedd 20:02

A katari gazdasági fórumon való felszólalásakor Orbán Viktor kitért arra is, mikor vonulhat vissza a politikától. A kormányfő válaszában azt mondta, a felesége fog erről dönteni.

Amint arról korábban az Index is írt, Orbán Viktor miniszterelnök kedden a katari gazdasági fórum egyik felszólalója volt, ahol többek között beszélt a kormány háborús álláspontjáról, a magyar–svéd, illetve a magyar–katari kapcsolatokról, Donald Trumpról, és szóba került a visszavonulása is.

Utóbbira némiképp meglepő választ adott.

Erről majd a feleségem dönt. Tudja, ez egy demokratikus szavazás lesz otthon. De ez az oka annak, hogy most itt vagyunk

– fogalmazott Orbán Viktor, aki ezután Magyarország katari kapcsolatairól mesélt, amelyek 1998-ig, első miniszterelnöki ciklusának kezdetéig nyúlnak vissza.

„Ha addig meg nem öli”

Nem ez az első alkalom, hogy Orbán Viktor a feleségére hivatkozik. 2019 után tavaly ismét a világpolitika nagy kérdéseiről beszélt a miniszterelnök a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban. Az esemény végéhez közeledve a kormányfő kevésbé komoly kérdésekre is válaszolt.

Egy ötgyermekes kolozsvári férfi abban kérte a segítségét, adja áldását a hatodik gyermekre, mert a felesége csak akkor lesz hajlandó vállalni. A miniszterelnök eleget tett a kérésnek, azonban jelezte, ilyen ügyekben nem tud segítséget adni. Ezzel kapcsolatban kijelentette, felesége, Lévai Anikó egyszer nemmel válaszolt arra kérdésre, hogy gondolkozott-e a váláson, azonban hozzátette, azon már gondolkozott, hogy megölje.

Rovatok