Index Vakbarát Hírportál

Brüsszelbe utazik az Egyesült Államok budapesti nagykövete

2023. május 24., szerda 15:22

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége közölte, hogy David Pressman nagykövet csütörtökön és pénteken Brüsszelben tartózkodik, ahol „számos magas rangú európai uniós partnerrel találkozik”.

David Pressman nagykövet csütörtökön és pénteken Brüsszelben tartózkodik, ahol „számos magas rangú európai uniós partnerrel találkozik” az Magyarországon működő amerikai nagykövetség tájékoztatása szerint.

Legutóbb arról számoltunk be, hogy David Pressman Hernádi Zsolttal, a Mol vezérigazgatójával folytatott megbeszélést a vállalat budapesti székházában energiaügyi kérdésekről.

Ahogy arról korábban az Index is hírt adott, David Pressman az utóbbi hónapokban már utalt arra, hogy az Egyesült Államok szemét szúrja az, hogy Magyarország még mindig nem fordul el az orosz energiahordozóktól.

Míg más országok az orosz energiától való diverzifikáció mellett döntenek, addig Magyarország megduplázza a Gazprommal való kapcsolatát

– mondta pár héttel ezelőtt a nagykövet. Korábban megjelent sajtóértesülések szerint az Egyesült Államok az energiapolitika terén azt is problémásnak tartja, hogy a paksi orosz beruházásról még mindig nem mondott le a magyar kormány.

Rovatok