Index Vakbarát Hírportál

A Katargate egyik fővádlottja visszatérne az Európai Parlamentbe

2023. május 27., szombat 15:30

Az európai parlamenti képviselők hamarosan újra találkozhatnak a korrupcióval vádolt Eva Kailival. Ügyvédei szerint egyre több bizonyíték van arra, hogy a képviselőnő ártatlan.

Európai parlamenti képviselők, lobbisták, tisztviselők, sőt egyesek családtagjai is érintettek a Katargate néven elhíresült, decemberben kirobbant, az egész Európai Uniót megrázó botrányban. A még mindig folyamatban levő nyomozás szerint Katar és Marokkó pénzzel próbált befolyást szerezni az Európai Parlamentben. Az ügy egyik fővádlottja, Eva Kaili, a EP korábbi alelnöke már most újra munkába állna.

Az eddig házi őrizetben lévő Kaili ügyvédei közölték, hogy a politikus újra munkába állna az Európai Parlamentben – írja a Politico.

A mai naptól kezdve Eva Kaili szabadon elhagyhatja lakóhelyét, és teljes mértékben gyakorolhatja az európai parlamenti képviselői státuszából fakadó valamennyi jogát és kötelezettségét

– fogalmaztak Kaili ügyvédei egy közös nyilatkozatban, akik szerint a képviselő ártatlanságát egyre több dokumentum bizonyítja

Rovatok