Index Vakbarát Hírportál

„Köszönöm, de önerőből is tudjuk manipulálni a választást” – reagált a volt kormányfő a választási manipulációra

2023. május 29., hétfő 16:57

Oroszország manipulálni akarta az előre hozott parlamenti választás eredményét a Smer javára, ezt állítja a volt szlovák védelmi miniszter, Jaroslav Nad. Robert Fico, a Smer-SD elnöke azonnal megkérdőjelezte a korábbi tárcavezető kijelentését.

„Hírszerzési információkat kaptunk külföldről, egy konkrét személyről, helyszínről és időpontról szólnak, és ennek alapján egy szlovák állampolgár Oroszországban anyagi forrásokat vett át a választás szabályozására a Smer javára” – nyilatkozta Nad a a TV Markíza adásának.

Nem kellett sokat várni Robert Fico reakciójára. A korábban háromszor is megválasztott miniszterelnök – aki nemrég Soros-bérencnek nevezte Ódor Lajost, Szlovákia új miniszterelnökét – tréfával akarta elütni a dolgot.

Azt mondta, nincs is mobiltelefonja, Vlagyimir Putyin orosz elnök mégis felhívta és megkérdezte, 35 vagy 40 százalékot akarnak-e elérni a választáson – írja a Paraméter.

Azt mondtam neki, köszönöm szépen, de önerőből is tudjuk manipulálni a választási eredményeket, viszont egy kis pénz jól jönne. Ilyen hülyeségekre csak így tudok reagálni

– tette hozzá Fico, aki az utolsó mondatával igyekezett tudatosítani, hogy ez a sztori nem igaz.

Nad azt is állította, a legfőbb szlovák közjogi méltóságokat is tájékoztatták arról, hogy Oroszország beavatkozik a választásokba. Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke meglepőnek nevezte az információt, de szerinte a volt védelmi miniszternek és más közjogi méltóságoknak igazolniuk kellene, hogy valóban olvastak ilyen jelentést.

„Különben csak két egymásnak ellentmondó állításról beszélhetünk, ami összezavarja az embereket” – tette hozzá.

Rovatok