Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés volt Floridában, kilenc ember megsérült

2023. május 30., kedd 06:47

Kilenc ember megsérült hétfő este, amikor lövések dördültek a floridai Hollywoodban egy tengerparti sétányon. Az eset az emlékezés napján történt, amely az Egyesült Államokban munkaszüneti napnak számít, ezért nagy volt a tömeg a környéken.

Lövöldözés történt a Hollywood Beach Broadwalk közelében a floridai Hollywoodban hétfőn este. A sebesültek közül többeket egy gyermekkórházba szállítottak − közölte Deanna Bettineschi rendőrségi szóvivő.

Yanet Obarrio Sanchez, a Memorial Healthcare System szóvivője szerint a kilenc sérült között hat felnőtt és három gyermek volt. Elmondása szerint valamennyi áldozat állapota stabil − közölte az AP hírügynökség.

Bettineschi elmondta, hogy négy 1 és 17 év közötti gyermeket, valamint öt 25 és 65 év közötti felnőttet ért találat. Egyiküket hétfőn késő este megműtötték, míg a többiek állapota stabil volt − mondta. 

A szóvivő továbbá arról tájékoztatott, hogy a lövöldözés nem sokkal este 7 óra előtt történt, amikor verekedés tört ki, és legalább egy fegyver előkerült, és lövések dördültek. Legalább egy személyt őrizetbe vettek, de a rendőrség további gyanúsítottakat keres.

Chris O'Brien rendőrfőnök elmondta, hogy több ezer ember volt a környéken, és több tucat rendőr reagált a hívásra.

Sajnálatos, hogy egy bűnözői csoport megzavarhatja a strandra érkező törvénytisztelő polgárokat

− mondta. 

A lövöldözés a Hollywood Oceanfront Broadwalkon történt egy kisbolt, egy fagylaltozó és egy Subway közelében.

Hollywood Beach egy népszerű tengerparti pihenőhely, Fort Lauderdale-től 17 kilométerre délre, illetve Miamitól 32 kilométerre északra. Az ünnep miatt a strandon a szokásosnál több vendég volt.

Rovatok