Index Vakbarát Hírportál

Rettenetes állapotban van Kim Dzsongun

2023. május 31., szerda 15:50

A dél-koreai hírszerzés szerint Kim Dzsongun észak-koreai vezető „mintegy száznegyven kilogrammot nyom és jelentős alvászavarral küzd”.

Az ügynökség beszámolóját Kim Kju Hjun, a dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat (NIS) igazgatója a parlamenti hírszerzési bizottság ülésén ismertette.

Az észak-koreai hatóságok által összegyűjtött orvosi információk alapján Kim Dzsongun alvászavar kezelésére használt gyógyszert (zolpidemet) szedhet – mondta el a zárt ajtók mögött tartott ülést követően Ju Szang Bum, a dél-koreai parlament hírszerzési bizottság egyik tagja.

A NIS vizsgálja annak lehetőségét, hogy Kim Dzsongun egyre inkább az alkohol és a nikotin rabjává válik, illetve egyre súlyosbodó álmatlanságban szenved. Ezt a következtetést arra alapozzák, hogy Észak-Korea nagy mennyiségben importál külföldi cigarettát és kiváló minőségű rágcsálnivalókat.

Az ügynökség szerint Észak-Korea vezetője a „május 16-i nyilvános szereplésekor nagyon fáradtnak tűnt, szemei alatt feltűnő, sötét karikákkal”.

Kim Dzsongun közelmúltbeli fotóit is elemezték mesterséges intelligenciát alkalmazva – ez alapján az elnök súlyát 140 kilogramm körülire becsülték.

A hírszerzés továbbá feltételezi, hogy Kim Dzsongun allergiás és stressz okozta bőrgyulladásban is szenved. Ez utóbbi diagnózisukat azzal támasztották alá, hogy a diktátor kezén és karján tavaly év vége óta folyamatosan karcolások és zúzódások figyelhetők meg.

Mint arról a nap folyamán beszámoltunknem sokkal a fellövés után a Sárga-tengerbe zuhant szerdán egy észak-koreai katonai felderítő műhold. A kudarc nem sokkal azután érte Észak-Koreát, hogy közölte, befejezte első katonai kémműholdjának fejlesztését, és Kim Dzsongun jóváhagyta a kilövés végső előkészületeit.

Rovatok