Index Vakbarát Hírportál

A Katargate főszereplője azt állítja, hogy titkosszolgálati összeesküvés áldozata lett

2023. június 5., hétfő 15:04

Eva Kaili, az Európai Parlament korábbi alelnöke, Katargete-ügy fővádlottja váltig állítja, hogy ártatlan. Egy interjúban arról beszélt, hogy összeesküvés áldozata, mégpedig Kaili szerint úgy, hogy a titkosszolgálatok megsértették az európai jogot.

Eva Kaili, európai parlamenti képviselő egy interjúban beszélt a Katargate-ügyként elhíresült korrupciós botrányról. Eva Kaili váltig állítja, hogy ártatlan és  úgy véli, összeesküvés áldozata lett. A politikus szerint olyan országok is részesei az összeesküvésnek, mint Marokkó, Franciaország, Belgium és Spanyolország.

Kémkedtek az Európai Parlament munkája után. Ez az európai jog megsértése. A tény, hogy az európai parlamenti képviselők után kémkednek a titkosszolgálatok, aggodalomra adhat okot 

– mondta Kaili. Az EP-képviselő elmondta, hogy az ügyvédei hamarosan bizonyítékokkal támasztják majd alá szavait – írja a tysol.pl.

Soha nem ajánlottak nekem pénzt egyetlen országból sem, és soha nem vesztegettek meg 

– jelentette ki az EP-képviselő, aki azt is állítja, hogy Spanyolországban hamisították meg az ellene szóló bizonyítékokat, amelyek szerint több millió dollárja van egy panamai bankszámlán.

Kaili már szabadlábon van és újra munkába állna

Az európai parlamenti képviselők hamarosan újra találkozhatnak a korrupcióval vádolt Eva Kailival

Európai parlamenti képviselők, lobbisták, tisztviselők, sőt egyesek családtagjai is érintettek a Katargate néven elhíresült, tavaly  decemberben kirobbant, az egész Európai Uniót megrázó botrányban. A még mindig folyamatban levő nyomozás szerint Katar és Marokkó pénzzel próbált befolyást szerezni az Európai Parlamentben.

Az ügy egyik fővádlottja Eva Kaili, az EP korábbi alelnöke már most újra munkába állna.

Azt állítja, hogy a nála talált bőröndnyi pénz nem az övé volt, hanem Pier Antonio Panzeri olasz demokrata párti képviselőé.

(Borítókép: Eva Kaili 2023. április 14-én. Fotó: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / Getty Images)

 

Rovatok