Index Vakbarát Hírportál

Izzadtnak és patkányszerűnek nevezte Zelenszkijt Tucker Carlson

2023. június 7., szerda 12:14

Új, a Twitteren sugárzott műsorának első részében összeesküvés-elméleteket hangoztatott, és keményen nekiment az ukrán elnöknek. Az ufókról is szó volt.

A Fox News kirúgott műsorvezetője, Tucker Carlson kedd este közzétette régi műsorának új, Twitter-alapú változatának első epizódját. Tízperces monológjában összeesküvés-elméleteket hangoztatott, és más médiaszemélyiségeket és politikai szereplőket gyalázott − írja a The Washington Post.

Carlson röviden utalt a Foxtól való váratlan elbocsátására, azt állítva, hogy emberek egy kis csoportja irányítja a nemzet információáramlását, és akik megtiltják az igazán fontos vitákat.

Ha így folytatod, elhallgattatnak

− mondta Carlson.

A Foxon töltött közel hét éve alatt Carlson főműsoridős produkciós értékekkel büszkélkedhetett. Ehhez képest a Tucker a Twitteren című műsorában a műsorvezető csupasz könyvespolcok előtt ült, és kevés grafikát mutatott. Egyes szakértők megfigyelték, hogy Carlson mintha egyedül kezelte volna a súgógépét.

Monológjában Carlson a Twittert a rövidhullámú rádiókészülékek modern változataként dicsérte, amelyet a szovjet disszidensek használtak a Nyugat megismerésére, de azt sugallta, hogy távozik, ha összeütközésbe kerül Muskkal az oldal moderációs politikájával kapcsolatban.

Carlson a szokásos, összeesküvés-elméletekkel átszőtt témáit és az orosz kormány iránti szimpátiáját vette elő a videóban:

„izzadtnak és patkányszerűnek” nevezte Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt,

és bizonyítékok nélkül azt sugallta, hogy Ukrajna felelős a területén lévő egyik nagy gát lerombolásáért. Emellett azzal vádolta a mainstream médiumokat, hogy elhallgatják egy volt katonatiszt állítását, miszerint az amerikai kormánynak titkos ismeretei vannak idegen űrhajókról.

(Borítókép: Volodimir Zelenszkij a donbaszi frontvonalon 2022. december 6-án. Fotó: Ukrainian Presidency / Handout / Anadolu Agency / Getty Images)

Rovatok