Index Vakbarát Hírportál

A Twitter királya lesz Orbán Viktor barátja

2023. május 10., szerda 07:26

A Fox News hírcsatorna elbocsátott műsorvezetője, Tucker Carlson kedden közölte, hogy műsorának „új változatát” a Twitteren teszi közzé.

Tucker Carlson a közösségi oldalon közzétett háromperces videóban tette meg bejelentését, miközben a mainstream médiát vádolta. A Twittert az utolsó megmaradt nagy platformnak nevezte, amely lehetővé teszi a szabad véleménynyilvánítást − írta meg az AP hírügynökség

Az elmúlt hat és fél évben készített műsorunk új változatát visszük a Twitterre. Hozunk néhány más dolgot is, amiről majd később beszámolunk. De egyelőre csak hálásak vagyunk, hogy itt lehetünk

− mondta az újságíró.

Más részletekkel nem szolgált, és a hírügynökség Carlson ügyvédjének, Bryan Freedmannek küldött üzenetre egyelőre nem válaszoltak.

Egyelőre nem világos, hogy tervei mit jelentenek a Foxszal fennmaradó szerződésére nézve; a televíziós társaságok általában tartalmaznak egy versenytilalmi záradékot, arra az esetre, ha valaki elhagyja a csatornát. A Fox szóvivője egyelőre nem válaszolt a hírügynökség megkeresésére.

Az Axios kedden arról számolt be, hogy Carlson ügyvédjei levelet küldtek a Foxnak, amelyben csalással és szerződésszegéssel vádolják a csatornát.

A Fox április 24-én jelentette be, hogy megszakítja a kapcsolatot Carlsonnal, aki a legnépszerűbb főműsoridős műsorvezetőjük volt. A csatorna nem adott magyarázatot a lépésre, és a Fox nézettsége az idősávban jelentősen csökkent.

Tucker Carlson legutóbb a Budapesten rendezett CPAC Hungary konzervatív konferencián is felszólalt, melyről itt számoltunk be.

Rovatok