Index Vakbarát Hírportál

Friss hír érkezett Ferenc pápa állapotáról

2023. június 8., csütörtök 21:15

Ferenc pápa orvosi csapata a keddi vizsgálatok után úgy döntött, műtétre van szükség. A beavatkozásra szerdán került sor, az operáció sikeresen lezajlott. Ezt követően csütörtökön újabb hírek érkeztek a szentatyáról.

Ferenc pápa lábadozásáról adott hírt a Szentszék azt követően, hogy a katolikus egyházfő műtéti beavatkozáson esett át. A Vatikán közleménye szerint a pápa jól van, gyógyul, és már köszönetet is tudott mondani a rengeteg jókívánságért, amit a katolikus egyház híveitől kapott. 

A pápa orvosainak jelentése szerint az egyházfő állapota stabil a műtétet követően. A Vatikán szerint Ferenc pápát meghatotta a rengeteg jókívánság, amit kapott, egy családnak telefonon köszönte meg, hogy mielőbbi gyógyulást kívántak neki. A család gyermekét korábban maga a pápa keresztelte meg egy kórház onkológiai és idegsebészeti osztályán tett látogatását követően.

Egy sérvet kellett helyrehozni

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, sikeresen lezajlott Ferenc pápa műtétje, amelynek a célja az volt, hogy helyrehozzák a hasfalában lévő sérvet, ami a 86 éves pápát sújtó legújabb betegség. A pápának két évvel ezelőtt már eltávolították vastagbele egy részét.

A Vatikán közölte, hogy a háromórás műtét közben – amelyhez a pápát általános érzéstelenítésben kellett altatni – nem volt semmilyen komplikáció.

(Borítókép: Ferenc pápa. Fotó: Vatican Media / Vatican Pool / Getty Images)

 

Rovatok