Index Vakbarát Hírportál

A francia elnök 17 másodperc alatt ivott meg egy üveg sört, politikai vita lett belőle

2023. június 20., kedd 07:57

Felelőtlenséggel és mérgező férfiassággal vádolták a francia elnököt, miután videóra vették, ahogyan 17 másodperc alatt lehajtott egy üveg sört. A különös attrakció az után történt, hogy a Toulouse rögbicsapata bajnok lett a hétvégén.

Az Emmanuel Macronról készült felvétel, amelyen egy rögbicsapat öltözőjében 17 másodperc alatt lehúz egy üveg sört, politikai vitát váltott ki a mértéktelen ivásra való buzdításra és a mérgező férfiasságra hivatkozva.

A videón az látható, ahogy a francia elnök egy üveg Corona sört kap (ami csupán 355 milliliter – a szerk.) a Toulouse öltözőjében, miután a csapat a párizsi Stade de France-ban a La Rochelle-t legyőzte.

Mérgező férfiasság a politikai vezetésben egy képben

– tweetelte Sandrine Rousseau, a Zöldek parlamenti képviselője.

Jean-René Cazeneuve, Macron centrista pártjának képviselője szerint azonban nincs szó többről, mint egy elnökről, „aki osztozik 23 játékos örömében és részt vesz a hagyományaikban”. 

A sör mint politikai hovatartozás

A Corona sör állítólag a néhai jobboldali elnök, Jacques Chirac kedvenc itala volt, így sokan arra gondoltak, hogy a sörválasztás Macron a jobboldal felé való közeledésre utal – írja a The Guardian.

A legtöbb komment Macron alkohollal kapcsolatos álláspontjáról szólt. Ő a francia borágazat nagy támogatója, egyszer azt állította, hogy rendszeresen megiszik egy pohár bort ebédre és egy másikat este. Úgy látták, hogy megvédte a bor- és alkohollobbit, amikor megakadályozta a közegészségügyi hatóságok száraz január esemény népszerűsítésére irányuló kísérleteit.

Nem ez az egyetlen botrányos megmozdulás idén az ország vezetésében, korábban Marlene Schiappát, a francia kormány nemek egyenjogúságáért felelős miniszterét még saját pártjának tagjai is támadták, miután megjelent a Playboy magazin címlapján.

Rovatok