Index Vakbarát Hírportál

Magyar Nemzet: Varga Judit lesz a Fidesz listavezetője az EP-választáson

2023. június 27., kedd 09:08

A Magyar Nemzet szerint Varga Judit jelenlegi igazságügyi miniszter fogja vezetni a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját a 2024-es európai parlamenti választáson.

2024 júliusától Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnökségét, jelenleg Varga Judit igazságügy-miniszter ezzel foglalkozik, de korábban benyújtotta az Országgyűlés elé az igazságügyi reformcsomagot, amit ha Brüsszel is elfogad, akkor megindulhat a mintegy 13 milliárd eurós uniós forrás Magyarország felé.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a 2024-es EP-választásokon Varga Judit igazságügyi miniszter fogja vezetni a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját. (Itt megjegyezhetjük azt is, hogy az információ szerint biztosra vehető a két párt közös indulása is.)

Sültkrumpli-szagú gyorsétteremnek tartja a kontinenst 

Az igazságügyi miniszter májusban azt állította, szerinte sültkrumpli-szagú gyorsétterem lett Európa. A CPAC Hungary konferencián mondott beszédében többek között hangsúlyozta:

Európa olyan lett, mint egy sültkrumpli-szagú gyorsétterem, amelyben ugyanazt kapod a világ bármely pontján, nincs benne semmi különleges, semmi egyedi, sőt még az egészségre is káros, ha túl sokat jársz oda.

Nem egyedi, hogy igazságügyi miniszter európai uniós pozíciókra aspirál. Trócsányi László, Varga Judit elődje 2019-ben szeretett volna uniós biztos lenni, de nem fogadta el őt az Európai Parlament, így végül Várhelyi Olivér került a helyére.

Rovatok