Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump beperelte az újságírónőt, aki szexuális erőszakkal vádolta őt

2023. június 29., csütörtök 14:24

Donald Trump volt amerikai elnök rágalmazásért beperelte E. Jean Carrollt, miután az esküdtszék megállapította, hogy az egykori vezető szexuálisan zaklatta és rágalmazta az egykori magazin rovatvezetőjét.

A most benyújtott ellenkérelmében Donald Trump azt állítja, hogy Carroll rágalmazta őt, amikor a CNN-en megjelent az azt követő reggelen, hogy az esküdtszék 5 millió dolláros kártérítést ítélt meg neki. Carrollt arról az ítéletről kérdezték, amely szerint Donald Trump szexuálisan bántalmazta őt, ugyanakkor a férfi nem erőszakolta meg őt, ahogy azt állította. Carroll erre azt mondta: „Ó, igen, azt tette”.

Az újságírónő ügyvédje, Roberta Kaplan a következő szavakkal reagált a fejleményre:

Donald Trump ismét azt állítja, mind a logikával, mind a tényekkel ellentétben, hogy az esküdtszék – amely szerint szexuálisan zaklatta E. Jean Carrollt – felmentette őt.

Donald Trump beadványa tehát nem más, mint a legújabb próbálkozása, hogy késleltesse a felelősségre vonást azért, amit az esküdtszék már megállapított. De akár tetszik neki, akár nem, ez az elszámoltatás nagyon hamar bekövetkezik – tette hozzá az ügyvéd.

Régóta húzódik az ügy

Carroll először 2019-ben perelte be Donald Trumpot rágalmazásért, miután a férfi tagadta azt az állítását, hogy a kilencvenes évek közepén megerőszakolta őt a Bergdorf Goodman öltözőjében. Donald Trump azt mondta, nem ismerte Carrollt, és hozzátette, hogy a hölgy soha nem volt az esete.

A nő tavaly aztán ismét beperelte a volt amerikai elnököt. A 2019-es rágalmazási per a tervek szerint jövőre kerül bíróság elé, bár még számos jogi kérdés nyitott. Carroll több mint 10 millió dolláros kártérítést követel abban az ügyben, részben azért, mert Donald Trump a közösségi médiában és a CNN egyik városházi rendezvényén megismételte azokat a kijelentéseket, amelyeket az esküdtszék az ítélet után rágalmazónak talált, írja a CNN.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Donald Trump. Fotó: Justin Sullivan / Getty Images)

 

Rovatok