Index Vakbarát Hírportál

Medvegyev: Napokon belül véget vethetnénk az ukrajnai háborúnak

2023. július 6., csütörtök 06:52

Abban az esetben, ha a NATO azonnal leállítja a Ukrajnának szánt fegyverszállításokat, a „különleges katonai művelet” napokon belül véget ér – jelentette ki Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az orosz biztonsági szolgálat helyettes vezetője.

A „különleges katonai művelet” napokon belül véget érne, ha az Egyesült Államok és vazallusai leállítanák a fegyverek szállítását Ukrajnába – idézte Medvegyevet a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

„Valójában bármilyen háború, még egy világháború is nagyon gyorsan véget érhet. Vagy úgy, hogy az érintett felek békeszerződést írnak alá, vagy úgy, ha valaki azt teszi, amit az Egyesült Államok tett 1945-ben, amikor nukleáris fegyvereit japán városokra – Hirosimára és Nagaszakira – dobta le. Akkor valóban véget vetettek a második világháborúnak, közel 300 ezer civil életének árán” – szúrt oda a Fehér Háznak Dmitrij Medvegyev.

Moszkva elismerte, az orosz erők problémákkal küzdenek

Közben a tisztviselő aláhúzta, hogy az orosz hadsereg „modern és hősies”, még akkor is, ha „bizonyos problémákkal küzd, mint minden hadsereg”.

Dmitrij Medvegyev utóbbi mondatával igazolta azokat a nyugati hírszerzési információkat, miszerint az orosz erők komoly gondokkal szembesülnek a fronton nap mint nap. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban úgy fogalmazott, hogy az orosz hadsereg veszteségei sokszorosan nagyobbak, mint az ukránoké.

Az államfő szerint most lehetetlen megbecsülni a civil áldozatokat, mivel Ukrajna területének mintegy 30 százaléka megszállás alatt áll.

A lengyelek is megkapták a magukét

Június 30-án számoltunk be róla, hogy Lengyelország a jövőben amerikai atomfegyvereket tárolhat. A TASZSZ és a RIA orosz állami hírügynökségek szerint a lengyelek szívesen fogadnák be a fegyvereket, válaszul az orosz stratégiai atomfegyverek Belaruszba történő telepítésére.

Medvegyev nem ment el szó nélkül a hír mellett, Oroszország volt államfője a közösségi oldalán fejtette ki a gondolatait ezzel kapcsolatban.

Mivel a jelenlegi lengyel vezetés kizárólag degeneráltakból áll, a nukleáris fegyverek lengyelországi telepítésére vonatkozó kérés azzal fenyeget, hogy ezeket a fegyvereket használni is fogják – minden őrült örömére. A végső döntést persze a tengerentúli idióták hozzák meg. De lesz ennek az egésznek egy pozitívuma is. Az összes Duda, Morawiecki, Kaczynski és a többi söpredék mind eltűnik – sajnos másokkal együtt

fogalmazott bejegyzésében Medvegyev.

Rovatok