Index Vakbarát Hírportál

Elég volt egy lövés, hogy az oroszok menekülőre fogják Bahmutnál, állítja egy ukrán tiszt

2023. július 10., hétfő 16:36

Egy „Alfa” néven ismert ukrán mesterlövész 1800 méter távolságból likvidált egy magas rangú orosz parancsnokot. A találat után az orosz sorkatonák közül többen is dezertáltak a kelet-ukrajnai Bahmut közelében lévő frontvonalról, jelentette ki egy ukrán tiszt.

A mesterlövész egy 12 fős, speciális kiképzett csapat tagja, amely „szellemhadsereg” néven ismert, és a térségben lévő orosz katonákra vadásznak.

A közösségi médiában az ukrán erők azt állították, hogy a mostani célpont a térségben lévő inváziós erők parancsnokhelyettese volt, aki éppen az orosz csapatokat látogatta meg, amikor az egyik ukrán drón kiszúrta őt – írja a The Daily Star.

„Nagyon nehéz lövés volt, ilyen távolról még senkit nem öltek meg ebben a háborúban. A találat után az oroszok egyértelműen megijedtek a mesterlövészünktől. Sok orosz sorkatona dezertált a parancsok halála után” – mondta egy ukrán tiszt, akit a brit kiadvány idézett.

Moszkva mostanáig nem erősítette meg a tábornok halálát, és fontos hozzátenni, hogy más forrásból egyelőre nem sikerült megerősíteni az ukrán hadsereg állítását.

Az állítólagos likvidálásról szóló hír akkor érkezett, amikor az Egyesült Államok a jelek szerint hajlandóságot mutat arra, hogy kazettás bombákat küldjön Ukrajnának, hogy segítse őket az Oroszország elleni ellentámadásban.

Ezek a típusú bombák több kisebb bombát bocsátanak ki magukból, amelyek nagy területen hajtanak végre óriási pusztítást.

Hogy milyen pusztításra képes, azt már korábban láthattuk, hiszen Moszkva már többször is használt ilyen típusú robbanószert az ukrajnai háborúban. A következő videóban egy ilyen támadásról nézhetnek képsorokat. A felvételek tavaly márciusban készültek.

Az orosz–ukrán háború eseményeit az Index is figyelemmel kíséri, hétfői élő hírfolyamunk ide kattintva érhető el.

Rovatok