Index Vakbarát Hírportál

Egy beláthatatlan kanyarban ütközött össze az autós a két magyar kerékpárossal Szlovákiában

2023. július 17., hétfő 09:09

Újabb részletek láttak napvilágot a szlovákiai közlekedési balesetről, amelyben két magyar kerékpáros meghalt. A biciklisek egyébként hárman voltak, a harmadiknak viszont szerencséje volt, hogy egy kicsit lemaradt a többiektől.

Mint megírtuk, két magyar kerékpárost gázolt el egy autós Szlovákiában vasárnap este. Mindketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A halálos baleset Ábelfalva mellett, a Losonci járásban történt.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán közölte, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter telefonon beszélt Miroslav Wlachovskyval, Szlovákia külügyminisztere pedig biztosította Szijjártó Pétert arról, hogy a szlovák hatóságok teljeskörűen kivizsgálják az esetet. Hozzátette, hogy a pozsonyi magyar nagykövetség folyamatosan kapcsolatban van a szlovák hatóságokkal.

A Paraméter most azt írja, hogy a biciklisek egyébként hárman voltak, a harmadiknak viszont szerencséje volt, hogy egy kicsit lemaradt a többiektől. Ő két perccel a baleset után érkezett meg a helyszínre.

A balesethez mentőket és mentőhelikoptert is riasztottak, a két kerékpáros életét azonban már nem tudták megmenteni. Az autót egy 34 éves férfi vezette, a jármű pedig annyira összetört, mintha egy másik autóval ütközött volna. 

Jaroslav Maslen, Ábelfalva polgármestere a lapnak arról számolt be, hogy a biciklisek egy dombról lefele tartottak, amikor egy beláthatatlan kanyarban találkoztak a szemből érkező autóval.

Elmondása szerint a biciklisek és az autó is gyorsan haladt. Az autóban utazó egyik személy azt mondta, hogy az egyik biciklis az út egyik oldalán, a másik a másikon érkezett szemből, és már nem tudták elkerülni az ütközést.

Még most is sokkos állapotban vagyok. Amikor kiszálltam, először egy végtagot láttam meg. Azonnal hívtam a 112-t

– nyilatkozott az utas.

A sofőr alkoholtesztje negatív lett, a csatorna azonban úgy tudja, hogy korábban elvették a jogosítványát, így nem is szabadott volna autóba ülnie. A baleset körülményeit a rendőrség továbbra is vizsgálja.

Rovatok