Index Vakbarát Hírportál

Nem oroszlán, hanem egy vaddisznó kóborolhat Berlin környékén

2023. július 21., péntek 15:09

A napokban Berlin körül kóborló oroszlánról új információk derültek ki. Az állat valószínűleg egy vaddisznó lehet a rendőrség szerint, így vissza is vonták a lakossági figyelmeztetést.

Mint arról lapunk beszámolt, állítólag Berlin külterületén elszabadult egy oroszlán. A német rendőrség közlése szerint az állatot csütörtökön látták a Berlin peremén fekvő Potsdam körzetében. A lakosokat felszólították, hogy maradjanak otthon.

Most azonban arról számolt be a rendőrség, hogy mégsem oroszlán, hanem vaddisznó kóborolhat a környéken – adta hírül az MTI. 

„Nem találtuk semmilyen nyomát az állítólagos nőstény oroszlánnak, amelyet először szerda éjfélkor észleltek Berlintől délnyugatra” – közölték a hatóságok pénteken, és a korábbi figyelmeztetésüket is visszavonták.

A hatósági keresés semmilyen konkrét nyomát nem találta az oroszlánnak, és egy, a közösségi médiában is terjedő videó elemzése után, melyen az állítólagos oroszlán volt látható, a szakemberek azt is kijelentették, hogy nem oroszlán, hanem

valószínűleg egy vaddisznó van a felvételeken.

A lakosságtól több bejelentés is érkezett a rendőrséghez, ezeket mind ellenőrizték is, de a rendőrök csak egy vaddisznócsaládot találtak pénteken. A polgármester azonban indokoltnak nevezte a 36 órás hatósági kereső műveletet.

Egy vadállat potenciális megjelenése által jelentett veszély igazolta a kiterjedt keresést Kleinmachnowban

− magyarázta a városvezető.

Rovatok