Index Vakbarát Hírportál

Joe Biden megjósolta saját halálát

2023. július 23., vasárnap 11:35

Joe Biden 1991-ben, a Detroiti Jogi Főiskolán tartott beszédében fogalmazta meg megdöbbentő jóslatát saját halálával kapcsolatban. Azóta ő a valaha volt legidősebb hivatalban lévő amerikai elnök.

Joe Biden 1991-ben tartott beszédet – akkor még szenátorként – Detroitban. A joghallgatóknak tartott előadást arról, miért lényeges a Legfelsőbb Bíróság bíráinak megfelelő kiválasztása. Úgy fogalmazott, hogy ők azok, akik döntéseikkel meghatározzák az ország jövőjét, és ezek a döntések minden vezetőt túlélnek – írja a The Post.

A legfelsőbb bíróról beszélt, amikor elhangzott az ominózus mondata:

Ha David Souter bíró sokáig él, és isten is úgy akarja, akkor mérföldkőnek számító döntéseket hoz még 2020-ban is. Én akkora már egész biztosan halott leszek

– mondta Biden.

Joe Biden tévedett

Egyik esetben sem lett igaza, ugyanis 2023-ban, ő az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Souter bíró pedig már 2009-ben nyugdíjba vonult.

Előrebocsáthatóan azt sem gondolta volna Biden elnök, hogy ennyi kérdést vetne föl fizikai és szellemi állapota 81 éves korára a közmédiában. Azonban a sorozatos összevissza beszélései és botlásai arra engednek következtetni, hogy nincs a legjobb állapotban. 

Júniusban elég bizarr módon zárta a fegyvertartás ellenőrzéséről szóló beszédét. Azt mondta,

Isten óvja a királynőt!

Csakhogy II. Erzsébet királynő még tavaly szeptemberben meghalt.

Egészségi állapota egyre baljósabb

Ugyanebben a hónapban a Fehér Ház nyilvánosságra hozta, hogy Biden alvási apnoéban szenved, amely miatt éjszakánként CPAP-gépet kell használnia, amely segít nyitva tartani a légutakat alvás közben.

Biden az 1980-as években két majdnem halálos agyvérzést is elszenvedett.

Rovatok