Index Vakbarát Hírportál

Autóbaleset szenvedett Ron DeSantis floridai kormányzó

2023. július 25., kedd 16:38

A republikánus politikus adománygyűjtő körútján szenvedett autóbaleset, az autóban tartózkodtak kampánycsapatának tagjai is.

A republikánus politikus kampánycsapata közölte a CNN-nel, hogy DeSantis nem sérült meg a balesetben. 

Ma reggel a kormányzó autóbalesetet szenvedett, miközben a Tennessee állambeli Chattanoogába, egy rendezvényre tartott. Sem ő, sem a vele tartó kampánycsapat sem sérült meg

– közölte Bryan Griffin, DeSantis 2024-es elnökválasztási kampányának szóvivője.

A balesetről egyéb részleteket egyelőre nem közöltek.

Orbáni mintát követ

Orbán Viktor mintáját követi Ron DeSantis, a floridai kormányzó. Amerikai publicisták sorolták fel, milyen hasonlóságokat véltek felfedezni a két rendszerben.

Az összehasonlítás alapját az adta a szerzőknek, hogy egyikük korábban közép-európai nagykövetként már járt Magyarországon a, a másik pedig egy volt floridai ügyész, akit Ron DeSantis jogellenesen felfüggesztett.

Úgy fogalmaztak,

DeSantishoz hasonlóan Orbán is arra használta az államhatalmat, hogy az LMBTQ+ közösséget vegye célba, miközben a hagyományos értékeket hangoztatva építi támogatóbázisát.

A kormányzó több olyan törvényt is hozott, amelyek sértik az amerikai alkotmányt.

KORLÁTOZZA A FAJI KÉRDÉSEK MEGVITATÁSÁT AZ ISKOLÁKBAN, ELLENŐRZI A KÖZÖSSÉGI MÉDIAVÁLLALATOK BESZÉDÉT, TILTJA A BÉKÉS TILTAKOZÁST, KRIMINALIZÁLJA A TRANSZNEMŰEK EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSÁT, ÉS CÉLKERESZTBE VESZI AZOKAT A CÉGEKET, AMELYEK SZÓT EMELNEK AZ ÁLTALA MEGHOZOTT JOGSZABÁLYOK ELLEN

– sorolják a szerzők.

Rovatok