Index Vakbarát Hírportál

Megkezdődött a Twitter felirat eltávolítása a cég központi épületéről

2023. július 25., kedd 17:48

Elon Musk amerikai üzletember hétfőn jelentette be, hogy átnevezi és átalakítja közösségi platformját, a Twittert. A Twitter felirat eltávolítása a központi San Franciscó-i épületről azóta már meg is kezdődött, azonban a rendőrség is megjelent a helyszínen, mivel szerintük a vállalat nem kért engedélyt a vezetőségtől az átalakításra.

Megkezdődött a feliratok eltávolítása a Twitter San Franciscó-i központjában, miután Elon Musk közölte, megváltoztatja a közösségi felület nevét és arculatát. Egy munkás hétfőn kezdte meg a felirat leszedését a vállalat központi épületéről, de a helyszínen a rendőrség is megjelent, mivel egy rendőrségi tisztviselő szerint a Twitter elmulasztotta a felirat leszerelését az épület vezetőségével közölni  írja a San Francisco Chronicle.

Egy rendőrtiszt a The Chronicle-nek elmondta, hogy az épület vezetősége felhívta a rendőrséget, és közölték, hogy nem tájékoztatták őket a felirat megváltoztatásáról, ezért a munkát egy ideig szüneteltették.

A város építésfelügyeleti osztálya később közölte, megpróbálja megállapítani, hogy a most X néven ismert cégnek szüksége van-e építési engedélyre a felirat módosításához.

Két panaszt kaptunk ezzel a munkával kapcsolatban, és a várostervezéstől várunk útmutatást arra vonatkozóan, hogy szükséges-e engedélyt kérni a felirat megváltoztatásához

– mondta Patrick Hannan, a hivatal szóvivője.

A cég 2011-es bérleti szerződése azt is kimondja, hogy a külső felirat „bármilyen módosításához” a „bérbeadó előzetes írásbeli jóváhagyása szükséges”. Az ingatlan tulajdonosa a Shorenstein és a JPMorgan Chase & Co., a Shorenstein szóvivője nem válaszolt azonnal a megkeresésekre.

Nem ez az első alkalom, hogy a tulajdonos Elon Musk által az épületen végrehajtott változtatások a városi tisztviselők vizsgálatához vezettek. 2022 decemberében az építési és tervezési osztály tisztviselői belső irodahelyiségeket vizsgáltak meg, és megállapították, hogy a megfelelő engedélyek nélkül helyeztek el ágyakat a dolgozók számára.

(Borítókép: Carlos Barria / Reuters)

Rovatok