Index Vakbarát Hírportál

Lehet, hogy eltávolítják Joe Bident az elnöki székből?

2023. július 26., szerda 08:03

Az amerikai képviselőház republikánus elnöke szerint Joe Biden elnök és családjának pénzügyi körülményeit ki kell vizsgálni, és ez akár az elnök eltávolítására irányuló eljárást is eredményezhet.

Kevin McCarthy kedden a törvényhozás épületében újságírók előtt kijelentette, hogy a képviselőházi bizottság folytatja vizsgálatát az elnök családjához érkező külföldi pénzekkel kapcsolatban, aminek a végére kell érni, és ez az „eltávolítási eljárás szintjére emelkedhet”.

A politikus először hétfőn egy televízióinterjúban említette meg az eljárás lehetőségét a jelenleg zajló kongresszusi vizsgálattal összefüggésben, amikor úgy fogalmazott, hogy csak az információ útját követik”.

A demokraták szerint semmilyen bizonyíték nem áll rendelkezésre azzal kapcsolatban, hogy az elnök törvénysértést követett volna el. Jaime Harrison, a Demokrata Párt vezető testülete, a Demokrata Nemzeti Bizottság elnöke a képviselőházi elnök szavaira úgy reagált, hogy a „képviselőház igazi elnöke Donald Trump, és bebizonyosodott, hogy a képviselőházi többség is csak a 2024-es választási kampány egy meghosszabbított karja″ – adta hírül az MTI.

Korrupcióval gyanúsítják Joe Bident és fiát

A kongresszus alsóháza, a képviselőház republikánus vezetésű felügyeleti bizottsága jövő hétfőn az elnök családja elleni feltételezésekről zárt ajtók mögött hallgatja meg Devon Archert, Hunter Biden korábbi üzlettársát. A testület a múlt héten nyilvános ülésen az adóhatóság két nyomozóját hallgatta meg, akik többek között 

a Biden család tagjaihoz évekkel ezelőtt állítólag külföldről érkező milliós összegekről beszéltek eskü alatt.

Chuck Grassley republikánus szenátor a múlt héten nyilvánosságra hozott egy, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) birtokában lévő feljegyzést egy informátor állítólagos bejelentéséről, ami szerint a jelenlegi elnök megvesztegetési pénzt fogadott el attól az ukrán energiacégtől, a Burismától, amelynek igazgatótanácsában fia, Hunter Biden is tag volt.

Rovatok