Index Vakbarát Hírportál

Jelentkezett a rendőrségen egy négy éve eltűnt autista tinédzser Arizonában

2023. július 27., csütörtök 12:04

Épségben jelentkezett egy csaknem négy évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt arizonai tinédzser a montanai rendőrségen − közölte az arizonai Glendale város rendőrsége.

A közlemény szerint a Glendale-ben, Phoenix egyik külvárosában eltűnt, jelenleg 18 éves Alicia Navarro egymagában tűnt fel a héten egy Arizona államtól több mint 1600 kilométerre fekvő montanai kisvárosban, mintegy 64 kilométerre a kanadai határtól, ahol besétált a helyi rendőrőrsre, és igazolta személyazonosságát − közölte az MTI. 

Jose Santiago rendőrségi szóvivő sajtótájékoztatóján elmondta: Aliciát nem tartják fogva, szabadon távozhat bárhová, nem gyanúsítják semmivel. A lány „minden jel szerint biztonságban van, minden jel szerint egészséges, és minden jel szerint boldog” − fogalmazott.

Alicia Navarro 2019. szeptemberi eltűnését követően nagyszabású keresést indítottak a hatóságok, amibe a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is bekapcsolódott. Az elmúlt négy év során a rendőrség több ezer, a lány hollétére vonatkozó értesülést kapott.

Alicia édesanyja, Jessica Nunez korábban felvetette, hogy magasan funkcionáló autista lányát esetleg elcsábította valaki, akivel az interneten ismerkedett meg. Üzenetet is hátrahagyott szüleinek, amin az állt: „Elszöktem. Visszajövök, esküszöm. Esküszöm, hogy sajnálom.”

Nunez és lányának „érzelmileg megrendítő” találkozását követően az anya azt mondta, hogy nem tud részletekkel szolgálni arról, hogy lánya kivel és hogyan töltötte az eltűnése óta eltelt éveket.

Rovatok