Index Vakbarát Hírportál

Több millió forintos kártérítést kell fizetnie a Wizz Airnek

2023. július 28., péntek 16:04

A Wizz Air kénytelen lesz több millió forintot visszafizetni utasainak, miután a brit légitársaságok szabályozó hatósága végrehajtási eljárást indított a fapados légitársaság ellen a kifizetetlen visszatérítési igényekkel kapcsolatban érkezett panaszok miatt.

A Polgári Légügyi Hatóság (CAA) közölte, hogy már több hónapja kapcsolatban áll a Wizz Airrel, miután rengeteg panasz érkezett arra vonatkozóan, hogy a légitársaság nem fizeti ki az utasoknak járó összeget, különösen a járattörléseket követően. Paul Smith, a szabályozó hatóság megbízott vezérigazgatója szerint elfogadhatatlan, ahogy a Wizz Air az elmúlt években bánik az utasokkal.

Smith szerint a légitársaságoknak „teljesíteniük kell az utasokkal szembeni kötelezettségeiket, amikor késik egy járat, vagy esetleg törlik. Mint mondta, a szabályozó hatóság „nem fog hezitálni, hogy közbelépjen, ha úgy gondolják, hogy a légitársaságok ezt nem következetesen teszik”.

Az utasok joggal várhatják el, hogy panaszaikat és igényeiket gyorsan és hatékonyan oldják meg, és hogy a légitársaságok a szabályoknak megfelelően, tisztességesen bánjanak velük. Továbbra is szoros figyelemmel kísérjük a helyzetet, ellenőrizzük, hogy az utasok megkapják-e, ami jár nekik, és hogy a Wizz Air irányelvei mutatnak-e fejlődést

– mondta Smith.

A The Guardian cikke szerint a légitársaság együttműködött a szabályozó hatósággal, és ígéretet tett arra, hogy változtatásokat vezet be a irányelveiben, eljárásaiban és az utasokkal való kommunikációban.

Ez biztosítja, hogy azok az utasok, akik a múltban kártérítést követeltek a Wizz Airtól, de igényüket tévesen elutasították, megkapják a nekik járó pénzt

– közölte a CAA.

Rovatok