Index Vakbarát Hírportál

Betelt a pohár az angoloknál, figyelmeztették a Wizz Airt

2022. december 17., szombat 16:37

A Wizz Air több esetben nem fizette ki az utasoknak járó kártérítéseket, emiatt a brit légügyi hatóság közleményében figyelmeztette a magyar kötődésű légitársaságot, amely rövid távú, olcsó járatokat üzemeltet többek között Lutonból, Gatwickből, Cardiffból és Edinburghból.

Az Egyesült Királyság Polgári Légügyi Hatósága (CAA) közleményében azzal vádolja a Wizz Air magyar kötődésű légitársaságot, hogy elfogadhatatlan módon bánt ügyfeleivel, ugyanis nem fizette ki az utasoknak járó kártérítéseket – számolt be az Independent.

A légitársaság ellen benyújtott panaszok száma jóval magasabb, mint a más légitársaságok esetében tapasztaltak

– mondta Anna Bowles, a CAA fogyasztóvédelemért felelős vezetője.

Egymillió utasra vetítve 811 panasz érkezett a Wizz Airhez, az EasyJethez 245, a Ryanairhez pedig 235. A beérkezett panaszokra a légitársaság nagyon sok esetben nem reagált érdemben, így az utasoknak a független szervekhez kellett fordulniuk.

Világossá tettük a Wizz Air számára, hogy magatartása elfogadhatatlan, és elvárjuk, hogy a lejárt panaszokat és követeléseket még karácsony előtt rendezzék

– jelentette ki Bowles, hozzátéve, hogy az utasok jogosan várhatják el panaszaik gyors és hatékony rendezését, valamint azt, hogy a légitársaság tisztességesen bánjon velük.

A PA hírügynökség augusztusban közzétett elemzése szerint 2021-ben a Wizz Air késett a legtöbbet a brit repülőterekről induló járatok között: átlagosan 14 perc 24 másodpercet.

A Wizz Air reagált a közleményre

A Wizz Air közleményben tudatta: „Mélységesen sajnáljuk az ügyfeleinknek okozott kellemetlenségeket, és keményen dolgozunk azon, hogy a lehető leggyorsabban helyrehozzuk a dolgokat, és megoldjuk a fennálló követeléseket”.

Hozzátették, hogy a kárigények 91 százalékát már rendezték, és megduplázták az ügyfélszolgálati munkatársaik számát.

Mint arról nemrég beszámoltunk, sűrű havazás és kedvezőtlen időjárási körülmények sújtották az Egyesült Királyság térségét, ami jelentős fennakadásokhoz vezetett a tömeg- és légi közlekedésben. A Wizz Air emiatt kénytelen volt több repülőjáratot törölni vagy jelentősen késleltetni.

(Borítókép:  Ben Stansall / AFP)

Rovatok