Index Vakbarát Hírportál

Félelmetes videón, ahogy egy létrán másznak fel az Alpok egyik csúcsához

2023. augusztus 2., szerda 10:21

Egy osztrák üdülőövezetben található a Gosaukamm-hegység egyik csúcsa, amit a legbátrabb turisták egy 43 méter hosszú létrán közelítenek meg. A félelmetes akcióról videót is készítettek.

Az osztrák Salzkammergut üdülőövezetében található a Gosaukamm-hegység egyik csúcsa, amit a legtöbben felvonóval vagy túraútvonalakon keresztül közelítenek meg – közölte az ndtv.com. 

A legbátrabb túrázók lerövidíthetik az utat egy szédítő, 43 méter hosszú létra segítségével. 

A közösségi médiában ismét szárnyra kapott egy korábban készült felvétel, ahol egy férfi 700 méteres magasságban sétál felfelé az acéllétrán. 

Hozzátették, hogy a létrát rögzítőelemekkel építették be a hegy sziklafalába, így azoknak is lélegzetelállító kilátásban lehet részük, akik nem rendelkeznek pontos ismeretekkel a hegymászásról. Egy utazó szerint viszont könnyebb megbízni a sziklában, mint az ember alkotta szerkezetekben.

Egyre veszélyesebb lehet az Alpokban túrázni

Mint írtuk, az éghajlatváltozás miatt a hegymászás egyre veszélyesebb tevékenység az Alpokban. Wolfgang Russegger, a Salzburgi Hegyi Vezetők Szövetségének elnöke elmondta, hogy a klímaváltozás miatt gyakoribbá váló gleccserhasadások miatt a túrák veszélyesebbek, mint korábban. 

Mindemellett nőtt a viharok és heves esők kialakulásának esélye is, így néhány hegyi út már nem biztonságos.

Rovatok