Index Vakbarát Hírportál

Bírósághoz fordult a YouTube koronázatlan királya

2023. augusztus 3., csütörtök 08:40

Megfélemlítéssel vádolják a világhírű youtubert, Jimmy „MrBeast” Donaldsont. A híresség hamburgerlánca mögött álló cég a férfi elmondása szerint rontott hírnevén, így jogi lépéseket tett ellenük.

Jimmy Donaldson, ismertebb nevén MrBeast azt állítja, a Virtual Dining Concepts (VDC) céggel kötött üzlet ártott hírnevének, azonban a vállalat úgy véli, a férfi hírneve részben a partnerségnek köszönhetően nőtt – írja a BBC News.

A MrBeast Burger 2020-ban nagy felhajtással nyílt meg, de Donaldson most a bírósághoz fordult, hogy megszűnjön a megállapodás.

A VDC azt állítja,

a híresség ügye érdemtelen és hamis állításoktól hemzseg.

A Virtual Dining Concepts, a gyorsétteremlánc mögött álló cég ezt a bíróságon kívánja igazolni. Közleményükben azt írták, remélik, hogy Donaldson becsületesen jár el a pereskedés ideje alatt.

A vállalat hozzátette, MrBeast az igazság és saját ígéretei fölé helyezte kapzsiságát, így az ezzel járó következményekkel a bíróságon kell szembenéznie, miután a VDC benyújtotta keresetét ellene.

Amikor cégünk nem volt hajlandó engedni zsarnoki taktikájának – mely szerint a vállalat nagyobb részét Donaldson kapja meg –, ezt a meggondolatlan és érdemtelen pert indította, amelynek célja a MrBeast Burger márka aláásása és a meglévő szerződés kötelezettségeinek indoklás nélküli megszüntetése 

– fogalmaz a VDC.

Most akkor ki a szörnyeteg?

Jimmy „MrBeast” Donaldson, a világ legnagyobb youtubere, jelenleg 172 millió feliratkozóval rendelkezik. Emberbaráti tevékenységéről ismert, többek között hatalmas nyereményeket és készpénzjutalmas ajándékokat tartalmazó videói révén.

Emellett olyan mutatványai is növelték hírnevét, mint például a Netflix Squid Game című sikersorozatának elemeinek újrateremtése, bújócskázás egy 80 000 férőhelyes stadionban, föld alá temetkezés.

Van egy jótékonysági szervezete is, amely élelmiszerbankként működik, és az Egyesült Államokban élő közösségeket lát el élelemmel.

Donaldson hétfőn jogi lépéseket tett New Yorkban, és azzal vádolta a VDC-t, hogy nem biztosította a MrBeast Burger hamburgereinek minőségét, mivel a fogyasztók szerint azok időnként „ehetetlenek” voltak.

Ennek eredményeként a MrBeast Burger a MrBeast márka félrevezető, rossz tükörképének tekinthető

– állítja a férfi jogi keresetében.

A továbbiakban azt írják, hogy Donaldson „egy fillért sem kapott” a közös vállalkozásból.

A VDC azonban jelezte, hogy Donaldson panasza „hamis állításokkal és pontatlanságokkal van tele”. A vállalat azt állította, ők mindig törekednek a minőség és a fogyasztói elégedettség javítására.

Kiemelték, hogy a negatív vélemények szinte elenyésző mértékben fordultak csak elő a MrBeast Burgerrel kapcsolatban, így nem tartják jogosnak az alkotó felháborodását.

A vállalat azzal vádolta Donaldsont, hogy „a közelmúltban megpróbált új üzletet kialkudni, hogy saját pénzbeli érdekeit szolgálja”.

Rovatok