Index Vakbarát Hírportál

Zombik, rothadás és húsdarálás – Medvegyev ezúttal sem fogta vissza magát

2023. augusztus 11., péntek 18:12 | aznap frissítve

Dmitrij Medvegyev, a szókimondó stílusáról ismert orosz politikus ismét kinyilatkoztatta véleményét az orosz–ukrán konfliktus helyzetéről. Véleménye szerint a béke felé vezető egyetlen út Ukrajna kapitulációja lenne, de ehelyett Washington és Kijev értelmetlenül küldi a halálba az ukrán katonákat.

„A megosztott Ukrajna lövészárkaiban szenvedő embereknek valójában a megadásra lenne szükségük, ami nagy valószínűséggel utat nyitna a béke felé. De Washington és Kijev nem akar békét” – idézi Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese Telegram-posztját a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Az elnökhelyettes rámutatott, hogy Kijev „húsdarálóként üzemelő ellentámadása szerencsétlen emberek ezreit küldi a vágóhídra”. Mint írta, az ukrán hadművelet sem tud segíteni a kijevi rezsimen, „amely mostanra a poszt-mortem rothadás stádiumába jutott”.

Medvegyev a Biden-kormányzat legutóbbi, az amerikai kongresszushoz intézett kérését is kommentálta, amely értelmében újabb 13 milliárd dolláros katonai gyorssegélyt fognak küldeni Ukrajnának:

Teljesen értelmetlenül utalnak dollármilliárdokat a zombiknak. A lángoló nyugati tankokban rekedt emberek semmit sem fognak látni ebből a pénzből. Nem fognak mást látni, csak a halált.

Mint hozzátette, ez a pénz „az amerikai Demokrata Párt elitje és EU-s lakájaik számára” fontos, mivel „a nagy ellentámadás mítoszát a mindenható dolláralapú gazdaság mítosza tartja fenn”.

A háború fejleményeit pénteken is percről percre közvetítjük, ebben a cikkünkben.

Rovatok