Index Vakbarát Hírportál

Kényszerleszállást hajtott végre a német külügyminiszter gépe

2023. augusztus 14., hétfő 15:43

A német média szinte szenzációként közölte hétfőn, hogy külügyminiszterük, Annalena Baerbock gépe kényszerleszállást hajtott végre Abu-Dzabiban, az Egyesült Arab Emírségekben.

Annalea Baerbock német külügyminiszter eredetileg Ausztrália felé vette az irányt, de most az Egyesült Arab Emírségekben rekedt repülőgépe meghibásodása miatt – írja a zdf.de.

A repülőgépnek nem volt elég üzemanyaga, ezért megálltak Abu-Dzabiban, hogy megtankolják a fémmadarat. A kormánygép a tankolás után felszállt, de nem sokkal ezután a gép pilótája rossz híreket közölt utasaival. 

Harmincéves pályafutása alatt nem tapasztalt ilyet a német pilóta.

A férfi arról számolt be, hogy a repülőgép szárnyait a felszállást követően nem lehetett utazó méretűre visszahúzni, ez lassítja a gép haladását, így az nem tudja megfelelően teljesíteni útját. A kényszerleszállás egyértelmű megoldásnak tűnt, viszont nem ment egyszerűen, hiszen éppen akkor tankolták meg a fémóriást. Éppen 250 tonnányi kerozin került a repülőgép tankjába, ami túl nehézzé tette a gépet a leszálláshoz, így 80 tonnát le kellett csapolni belőle.

 A német külügyminisztert már többedjére hagyják cserben a repülőgépek.

Májusban például egy rövid időre a katari Dohában ragadt, a Bundeswehr Airbus repülőgépének kerékmeghibásodása miatt.

Rovatok