Index Vakbarát Hírportál

A Colosseum után Róma újabb ékkövét gyalázta meg egy turista

2023. augusztus 15., kedd 10:53

Újabb történelmi műemléket ért atrocitás egy turista miatt Olaszországban. Egy nő kiürült kulacsát a világ leghíresebb szökőkútja, a Trevi-kút vizéből akarta újratölteni Rómában. A cél érdekében pedig nem volt rest átmászni a nevezetességen.

Az esetről felvételek is készültek, melyeken az látható, amint a turista felsétál, és a kút közepén állva csapolja meg annak vízforrását. A videó végén egy rendfenntartó érkezik a helyszínre, hogy jobb belátásra térítse a szomjazó nőt, akit azután hosszasan felelősségre von tettéért.

Mint a Daily Mail megjegyezte, a szökőkút körül több tábla is figyelmeztet rá, hogy senki ne tegye a lábát a szökőkút vizébe.

Az 1762-ben épült kút Róma legnagyobb szökőkútja és egyik legjelentősebb nevezetessége is egyben.

A Trevi-kutat egyébként nem először gyalázták meg az utóbbi időben. Májusban a mostaninál sokkal szélsőségesebb „támadás” érte, mikor klímaaktivisták szénnel feketére festették a vizét.

Legutóbb június végén történt hasonló eset Rómában, amikor egy férfi saját és barátnője nevét véste bele a Colosseum oldalába.

Az Indexen összegyűjtöttünk néhányat a legfelháborítóbb vandalizmusokról, melyeket turisták követtek el műemlékek és szent helyek ellen.

Rovatok