Index Vakbarát Hírportál

Komolytalannak látják Donald Trump fellebbezését, ezért nem kap halasztást

2023. augusztus 19., szombat 08:41

Egy New York-i szövetségi bíró pénteken, növekvő türelmetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy Donald Trump volt amerikai elnök „ismételten erőfeszítéseket tesz az ellene folyó rágalmazási per késleltetésére”, és kijelentette, nem fogja leállítani a januári tárgyalást csak azért, hogy megvárja az egyik ítéletével szembeni „komolytalan” fellebbezés eredményét.

Ahogy azt korábban megírtuk, Donald Trump ügyvédjei a volt elnök büntetőperének halasztását kérték, az amerikai elnökválasztások utánra.

Erre végül, az Associated Press legfrissebb értesülései szerint nem kaptak engedélyt.

Ez az ügy, nagyrészt Trump ismételt késleltetési törekvései miatt éveken át elakadt

– írta Lewis Kaplan bíró, hozzátéve: „Trump legutóbbi halasztási kérelme – immáron a negyedik – egy újabb ilyen kísérlet arra, hogy indokolatlanul késleltesse az ügy megoldását”..

Trump ügyvédjei arra alapozva kérték a halasztást, hogy sikerrel járhatnak a fellebbezés során. Kaplan bíró viszont pénteken azt mondta, az érvek „alaptalanok”, és Trump nem mutatta ki a fellebbezés sikerének valószínűségét.

Lewis Kaplan viszont úgy döntött  hogy Trump „fellebbezése komolytalan”. Az ügyvédek még nem kommentálták a történteket.

Rovatok