Index Vakbarát Hírportál

Elszaporodtak a patkányok a római Colosseumnál, megnőtt a fertőzésveszély

2023. augusztus 28., hétfő 06:05

Patkányok kóborolnak a római Colosseum környékén, miután halomban áll a szemét az épületnél. A hatóságok fertőtlenítőakciót indítottak és patkánycsapdákat állíttattak a helyszínre. Az olasz rendfenntartó szervek szerint a turisták szemetelése miatt ugrott meg a veszélyes rágcsálók száma.

Rendkívüli intézkedéseket vezettek be a római hatóságok, miután fertőzésveszély áll fenn a Colosseum környékén. A híres épületnél ugyanis elszaporodtak a patkányok, a hatóságok szerint Rómában mintegy hétmillió patkány él.

Sabrina Alfonsi, a város szemétszállítási társaságának vezetője elmondta, a hétvégén „rendkívüli beavatkozás“ történt az ügyben. Elmondása szerint a munkások eltakarították a szemetet és patkánycsapdákat helyeztek el a Colosseumnál.

Alfonsi úgy véli, 

a patkányokat a turisták szemetelése vonzotta a helyszínre.

Hozzátette, a tomboló hőség súlyosbította a problémát, a szomjas turisták rengeteg italospalackot dobtak el az emlékműnél.

A vezető elmondta, a munkások mostanra betakarították a szemétkupacokat, a jövő héten pedig megtisztítják a Colosseumot körülvevő zöld területeket, valamint fertőtlenítik a csatornákat is.

A BBC hangsúlyozza, az olasz főváros évek óta küzd a sok hulladékkal, a kukák gyakran túlcsordulnak, ezért az emberek a szemetet közvetlenül az utcára dobják.

Rovatok