Index Vakbarát Hírportál

Mind a 96 gyermekét megismerné egy amerikai férfi

2023. augusztus 29., kedd 12:30

A 32 éves, georgiai Dylan Stone-Miller egyetemi hallgatóként kezdett el spermiumot adományozni, amelyből legalább 96 gyermeke született. A férfi még a munkahelyét is otthagyta, hogy a világon az összes utódját felkutathassa.

Az amerikai férfi pszichológiát tanult Georgia államban, amikor ittas vezetésért letartóztatták. A jogi költségekre diákként nem volt pénze, ezért döntött úgy, hogy spermadonornak áll. Dylan hat éven keresztül segítette a párok szülővé válását – közölte a Daily Mail.

A spermabanknak azt is engedélyezte a férfi, hogy felfedjék a személyazonosságát, így ismerhette meg 2020-ban az egyik gyermekét. A hatéves Harper édesanyja egy levélben köszönte meg a segítséget, amelyhez egy fotót is mellékelt. Dylan teljesen elérzékenyült, amikor megpillantotta a kisfiút, akire azóta első gyermekeként gondol.

A szoftverfejlesztőként dolgozó férfi felmondott a munkahelyén, hogy felkutassa mind a 96 gyermekét. 

Dylan egy Facebook-csoporthoz is csatlakozott, hogy kapcsolatba léphessen más szülőkkel, emellett egy táblázatot is vezet, ahol a donorok neveit és adatait naplózza. A 32 éves férfi azóta már 23 gyermekével találkozott, és célja, hogy a lehető legtöbb utódját megtalálja a világon. 

A spermadonor látogatásának nem minden szülő örül. Dylan már kétszer is meglátogatta Harpert, akinek az édesanyja néha már tolakodónak érzi a férfi ismerkedését. A nő a gyermekének is leszögezte, hogy Dylan nem az apja, csak a donorja.

A férfi szerint nagyon nehéz úgy a biológiai gyermeke szemébe néznie, hogy azt mondja neki, nem az édesapja.

Rovatok