Index Vakbarát Hírportál

Bíróságra kell mennie a Burger Kingnek, mert többek szerint hazudnak a Whopper méretéről

2023. augusztus 30., szerda 06:38

Egy amerikai bíró elutasította a Burger King kérelmét, így az nem ússza meg a bírósági eljárással járó macerát. Többen is azt állítják, hogy a cég becsapta az éhes vásárlókat azzal, hogy a Whopper szendvicsét nagyobbnak tüntette fel a képeken, mint amekkora az valójában.

Roy Altman miami kerületi bíró szerint a Burger Kingnek meg kell védenie magát az ellen az állítás ellen, miszerint a Whoppereknek az üzletek étlapjain való megjelenítése megtévesztette az észszerű vásárlókat, ami szerződésszegésnek minősül.

A csoportos keresetben a vásárlók azzal vádolták a Burger Kinget, hogy a burgereket olyan összetevőkkel ábrázolja, amelyek „túlcsordulnak a zsemlén”, és azt a látszatot keltik, hogy a burgerek 35 százalékkal nagyobbak és több mint kétszer annyi húst tartalmaznak, mint amennyit az üzletlánc valójában felszolgál.

A Burger King azzal védekezett, hogy nem köteles olyan hamburgereket készíteni, amelyek „pontosan úgy néznek ki, mint a képen”, de a bíró szerint az esküdtekre van bízva, hogy „megmondják, mit gondolnak az értelmes emberek”.

A bíró azt is megengedte, hogy a vásárlók gondatlanságon alapuló és jogalap nélküli gazdagodási követeléseket indítsanak a gyorsétteremlánccal szemben.

Roy Altman továbbá elutasította a cég tévés és online hirdetéseken alapuló állításait is, mivel nem talált olyan esetet, amelyben a Burger King a hamburger „méretére” vagy a húspogácsa súlyára vonatkozólag olyan ígéretet tett volna, amit később nem kívánt teljesíteni.

Hasonló cipőben jár a McDonald's is

A Burger King által alkalmazott ügyvédek még nem reagáltak a fejleményre. A korábbi közvetítési erőfeszítések sikertelennek bizonyultak, írja a Reuters.

A McDonald's és a Wendy's hasonló cipőben jár, az említett cégeket is azzal vádolják, hogy megtévesztették a vásárlókat. A Taco Bellt a múlt hónapban azért perelték be a brooklyni bíróságon, mert állítólag olyan Crunchwraps és mexikói pizzákat árult, amelyek a szóbeszéd szerint csak feleannyi tölteléket tartalmaznak, mint amennyi a reklámokban szerepel.

Rovatok