Index Vakbarát Hírportál

Néhány óra múlva eléri Florida partjait az Idalia hurrikán

2023. augusztus 30., szerda 15:18

Mielőtt megérkezett az Egyesült Államokba, minimálisan gyengült a Kubában jelentős károkat okozó vihar.

Az Idalia hurrikán nagyon enyhén gyengült, jelenleg 3-as kategóriájú hurrikán, óránként 201 kilométeres széllökésekkel. Ez csak óránként 8 kilométeres csökkenést jelent az előző frissítéshez képest, és nem csökkenti a vihar által jelentett veszélyeket − írta meg a CNN

Gyengülése előtt a vihar rendkívül veszélyes 4-es kategóriájú hurrikánná erősödött.

Ron DeSantis floridai kormányzó felszólította az állam lakóit, hogy vegyék figyelembe a katasztrófavédelmi tisztviselők figyelmeztetését, és vonuljanak fedezékbe.

Ez hatalmas. Ha beltéren vannak, húzódjanak fedezékbe, amíg el nem vonul. Kérjük, vegyék komolyan a vihart. A mozdítható tárgyak repülni fognak

− mondta szerda reggeli sajtótájékoztatóján.

DeSantis elmondta, hogy a lakosokat arra kérik, maradjanak otthon és ne menjenek az utcára, amíg az Idalia átvonul az állam felett, de a hatóságok megkezdik a keresési és mentési munkálatokat, amint az már biztonságos.

Mint azt megírtuk, az Idalia trópusi viharként vasárnap még Kubában okozott jelentős károkat és nagy esőzést, majd a Mexikói-öböl térsége felett hurrikánná erősödött.

A vihar Florida északnyugati részét érintheti a legsúlyosabban. A szövetségi állam északnyugati partvidékének településein homokzsákokkal készülnek, és az alacsonyabban fekvő területekről kiköltöztették az ott élőket. 

Rovatok