Index Vakbarát Hírportál

Nem várt helyről kapott dicséretet Orbán Viktor

2023. augusztus 30., szerda 17:45

Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten adott interjút Tucker Carlson amerikai műsorvezetőnek. A beszélgetést – amely Tucker Carlson X- (korábban Twitter-) oldalára is felkerült – több híresség is megosztotta, mint például Donald Trump, illetve Andrew Tate. A bejegyzést Orbán Viktor interjújáról már több mint 60 millió ember látta a közösségi médiában.

Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Karmelita kolostorban adott nagyinterjút Tucker Carlson amerikai műsorvezetőnek – az Index szemléjét ide kattintva tudja elolvasni. A beszélgetés legfőbb témáját az orosz–ukrán háború szolgáltatta.

Orbán Viktor Tucker Carlsonnak adott interjúját retweetelte Elon Musk, a világ leggazdagabb embere, majd olyan részletet emelt ki belőle, ami el sem hangzott a videóban. „Nagyon érdekes. Magyarország keményen küzd azért, hogy orvosolja a termékenységi ráta által okozott problémákat” – vélekedett Musk.

A poszt alá számos komment érkezett, az egyik éppen Novák Katalin köztársasági elnöktől – aki nemrégiben az Indexnek adott interjút. A magyar köztársasági elnök egyetértett Musk állításával, egyúttal pedig meghívta a Budapesten megrendezendő Demográfiai Csúcstalálkozóra, „a családtámogató erők legnagyobb nemzetközi találkozójára, amelyen számos államfő, miniszterelnök és influenszer is részt vesz majd”.

Donald Trump megköszönte

Donald Trump is megosztotta, de ő nem az X-en. Ő a saját közösségi média oldalán a Truthon , köszönte meg a magyar miniszterelnöknek.

Köszönöm, Orbán Viktor

– írta.

Donald Trump nem vett részt az első republikánus előválasztási vitán, helyette Tucker Carlson előre felvett interjúját öt perccel a vita előtt élesítették az X-en, de így is Trump nyerte az estét. Erről szóló írásunkat itt olvashatja.

Andrew Tate dicsérete

Egy korábbi Tucker Carlson-interjúalany, Andrew Tate is retweetelte a videót, ő azt írta hozzá, hogy:

Egy igazi vezető

Tucker Carlson eredeti videóját egyébként márt több mint 69 millió ember látta a közösségi médiában.

Andrew Tate-et és testvérét az év elején tartóztatták le, miután egy pizzás doboz alapján be tudta azonosítani a tartózkodási helyüket a román rendőrség. Mint ismert, az ominózus pizzaevős videóban épp Greta Thunbergnek szólt vissza Tate.

Emberkereskedelem, nemi erőszak és szervezett bűnözés miatt keresték őket a hatóságok, és 90 napig börtönben tartották a testvéreket a gyanú miatt. Augusztus eleje óta viszont szabadon mozoghatnak Romániában, bár néhány feltételt így is be kell tartaniuk.

Rovatok