Index Vakbarát Hírportál

Benyújtotta lemondását a brit védelmi miniszter

2023. augusztus 31., csütörtök 10:57

Benyújtotta lemondását csütörtökön Ben Wallace brit védelmi miniszter, aki kulcsszerepet játszott Ukrajna támogatásában, és aki már korábban közölte, hogy távozni kíván tisztségéből.

Az 53 éves politikus a nyár folyamán jelezte, hogy kilenc év kormányzati munka – ebből négy év védelmi miniszterség – után vissza kíván vonulni a politikai élettől.

Azt mondta: „2005-ben választottak képviselővé, és ennyi év után itt az ideje, hogy az élet azon területein próbáljam ki magamat, amelyeket elhanyagoltam, és új lehetőségeket fedezzek fel” – írta lemondólevelében, amelyet a miniszterelnöki hivatal tett közzé csütörtök reggel.

„Ön a kormány három legigényesebb posztján szolgálta hazánkat: védelmi miniszter, biztonsági miniszter és északír-ügyi miniszter volt. Teljesen megértem, hogy nyolc évi igényes miniszteri munka után le kíván mondani” – köszönt el Rishi Sunak kormányfő a minisztertől. A Sky News brit tévécsatorna értesülése szerint

Grant Shapps brit energiaügyi miniszter lesz az új védelmi miniszter.

Wallace korábban azt mondta, hogy azért hagyja ott a frontvonalbeli politikát, mert az megviselte a családját.

Wallace szerepet játszott Ukrajna támogatásában, többek között felügyelte a hadseregnek szánt fegyverek és járművek átadását. Védelmi miniszterként betöltött pozíciója, amikor Oroszország megkezdte teljes körű invázióját Ukrajnában, megnövelte ismertségét.

Wallace hosszabb ideig töltötte be ezt a tisztséget, mint bármelyik konzervatív védelmi miniszter előtte, de a Sunday Timesnak úgy fogalmazott, tudatában van annak, hogy a munka milyen hatással volt a családjára.

Rovatok