Index Vakbarát Hírportál

Órákig kapaszkodott egy fába, így élte túl a halálos árvizeket egy kisfiú

2023. szeptember 5., kedd 15:33

Egy fiú úgy élte túl a halálos árvizeket Spanyolországban, hogy felmászott egy fa tetejére, és egész éjszaka kapaszkodott benne.

A hatóságok szerint a család autóját egy folyó sodorta el, a fiú apját pedig még mindig nem találják. A 10 éves gyermeket hipotermiával kezelték – jelentette a spanyol média.

A rendőrség szerint legalább három ember meghalt és további három eltűnt, miután a rekordmennyiségű esőzés áradást okozott Spanyolország középső részén.

A természeti csapás következtében hidak szakadtak le, és utak váltak sárfolyókká a Madridtól délnyugatra fekvő, legsúlyosabban érintett régiókban.

A terület egyik vidéki részén a fiú családja az áradások elől próbált menekülni, amikor autójukat a víz elsodorta – közölte Isabel Díaz Ayuso, a madridi régió vezetője.

„A fiú az egész éjszakát egy fán ülve töltötte” – mondta.

A spanyol polgárőrség közölte, hogy a fiú édesanyját és nővérét megtalálták, de a mentőszolgálatok még keresik az apját.

Az apa egyike volt annak a három embernek, akiket elsodort a heves esőzés, és akiket még mindig keresnek, írja a BBC.

A spanyol meteorológiai szolgálat közölte, hogy vasárnap rekordmennyiségű csapadék hullott a régióban.

Az éghajlatkutatók arra figyelmeztetnek, hogy a globális felmelegedés miatt nyáron több víz párolog el, ami intenzívebb viharokhoz vezet.

Rovatok