Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a szökött terroristát Londonban

2023. szeptember 9., szombat 10:01

Többen is látni vélték Daniel Abed Khalife-ot, aki szerdán szökött meg egy londoni börtönből. A terrorizmussal vádolt férfi egy élelmiszerszállító furgon alá bújhatott el a rendőrség elől. A hatóságok nagy erőkkel keresték a fiatal férfit, akit szombaton végül sikeresen letartóztattak.

Mint arról az Index is írt, szerda reggel hajtóvadászatot indított a brit rendőrség, miután megszökött egy veszélyes rab a wandsworthi börtönből Londonban. Daniel Abed Khalife-ot terrorizmussal vádolják, a férfi a bírósági tárgyalására várt a szökése előtt. Khalife egy katona, akit a PA Media hírügynökség szerint azzal vádolnak, hogy hamis bombákat helyezett el egy katonai bázison.

Szombaton a brit rendőrség közölte, egy járókelő bejelentése szerint 

Khalife a londoni Wandsworth körforgalomnál sétált el szerda reggel

– írta a BBC.

A szemtanú szerint a 21 éves férfi egy élelmiszer-szállító furgon alól kúszott ki, miközben a rendőrség nagy erőkkel kereste őt. Szerinte a férfi ezt követően Wandsworth központja felé sétált.

A rendőrség közölte, akár 20 ezer angol fontnyi (több mint 8 millió forint) jutalmat ajánl fel annak, aki olyan információt oszt meg a hatóságokkal, amely segíthet a terrorista kézre kerítéséhez. 

Dominic Murphy, a Met Terrorizmus Elleni Parancsnokságának vezetője elmondta, eddig már közel 100 hívást kaptak a lakosságtól, a telefonálók közül szinte mindenki a Wandsworth körforgalomnál látta Khalife-ot. 

Ez továbbra is egy gyors és dinamikus nyomozás, és szeretném, ha a közvélemény tudná, hogy tisztjeink rendkívül keményen dolgoznak Khalife felkutatásában

– mondta Murphy, aki a terroristának is üzent:

Közeledünk feléd, Daniel, tényleg be kell jönnöd, és fel kell adnod magad

– jelentette ki a vezető. Elmondása szerint a rendőrség jelenleg Londonra összpontosít, de hamarosan az Egyesült Királyság más részeit is megvizsgálják.

Frissítés:

Megtalálták és letartóztatták a hatóságok Abed Khalife-ot.

A 21 éves férfit szombat délelőtt tartóztatták le a nyugat-londoni Chiswickben.

Jelenleg őrizetben van. A Fővárosi Rendőrség közleményt adott ki az ügyben, amelyben többek között köszönetet mondott:

„Szeretnénk megköszönni a lakosságnak és a médiának a nyomozáshoz nyújtott támogatásukat. Hamarosan további részleteket is elárulunk Khalife letartóztatásáról”– írták.

Rovatok