Index Vakbarát Hírportál

Biciklizés közben fogták el a szökött terroristát Londonban

2023. szeptember 10., vasárnap 07:08

Négynapos hajtóvadászat után, szombaton fogta el a rendőrség a londoni börtönből megszökött terroristát, Daniel Abed Khalife-ot. A fiatal férfi épp biciklizett Londonban, amikor egy rendőr észrevette, és megbilincselte őt. Khalife állítólag csak nevetett, amikor elfogták.

Mint arról az Index is írt, szerda reggel hajtóvadászatot indított a brit rendőrség, miután megszökött egy veszélyes rab a wandsworthi börtönből Londonban. Daniel Abed Khalife-ot terrorizmussal vádolják, a férfi a bírósági tárgyalására várt a szökése előtt. Khalife egy katona, akit a PA Media hírügynökség szerint azzal vádolnak, hogy megtévesztésképp hamis bombákat – nem robbanékonyakat – helyezett el egy katonai bázison. A hatóságok szerint a férfit olyan cselekménnyel is vádolják, amely „sérti az állam biztonságát”.

Pénteken egy szemtanú arról számolt be, hogy nem sokkal a szökés után látta Khalife-ot a börtön közelében lévő forgalmas kereszteződésben. A bűnözőt végül szombaton sikeresen letartóztatták.

A brit rendőrség vasárnap újabb részleteket árult el a szökött rab elfogásáról. 

A hatóságok közölték, 

Khalife egy nyugat-londoni csatorna mentén kerékpározott, amikor egy rendőr észrevette őt.

A rendőr lerángatta a volt katonát a bicikliről, majd megbilincselte őt.

A Sky News úgy tudja, 

Daniel Khalife nevetett, amikor elfogták Northoltban

– írta az ABC News. A hatóságok szerint a szökött rab együttműködő volt, amikor letartóztatták.

A The Sun birtokába került felvételen az látható, ahogy a 21 éves férfi bilincsben ül egy hálózsák és egy hűtőtáska mellett.

Rishi Sunak miniszterelnök köszönetet mondott a rendőrségnek és a lakosságnak, amiért segítették a nyomozók munkáját. Hozzátette, vizsgálatot indítanak Khalife ügyében, és kiderítik, hogy hogyan tudott megszökni a börtönből. 

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy Khalife a börtön konyháján dolgozott, és konyhai egyenruhát viselt, amikor eltűnt. Feltételezések szerint a börtön egyik ételszállító teherautója alá szíjazta magát, így jutott ki a kapun.

Rovatok