Index Vakbarát Hírportál

Agresszív migránscsoportot zavartak le egy horvát vonatról

2023. szeptember 11., hétfő 19:53

Száz agresszívan viselkedő migráns próbált meg felszállni a hétvégén a Split–Zágráb vonalon közlekedő vonatra a boszniai határhoz közeli Plaski állomáson. Az illegális bevándorlókat az utasok segítségével szállították le a szerelvényről.

A Splitből Zágrábba közlekedő vonat hetven utassal a fedélzetén szombat este 18 óra 55 perckor ért a Plaski megállóhoz. Már az állomáshoz érve száz migráns futott a vonat után, és miután kinyíltak az ajtók, többtucatnyian fel is szálltak, kiabáltak és föl-le futkároztak a szerelvényen, nagyon agresszíven viselkedtek – közölte a Jutarnji List című horvát napilap értesülését az MTI.

A hírt a Horvát Vasutak (HZ) vállalat is megerősítette. A jegykezelő, a mozdonyvezető és az utasok közös összefogással zavarták le a csoportot vonatról  írta a lap.

Horvátországra egyre nagyobb migrációs nyomás nehezedik, a múlt héten mindössze egy éjszaka alatt közel hatszáz migránst tartóztattak fel a hatóságok.

Az újság úgy tudja: a migránsok nem támadtak rá az utasokra, és nem sérült meg senki. Azt nem lehet tudni, hogy az illegális bevándorlóknak volt-e érvényes jegyük. A Plaski állomáson ugyanis nincs pénztár, a jegyet csak online vagy a vonaton lehetett megvenni – tették hozzá.

A HZ hangsúlyozta: a migránsok rendszeres utasaik, és eddig nem történt velük kapcsolatos incidens. Az esetről értesítették az illetékes rendőrkapitányságot, az üggyel kapcsolatban azonban a hatóságok eddig nem közöltek hivatalos információt.

A migránsok főként Szerbián és Montenegrón keresztül érkeznek Bosznia-Hercegovinába, onnan Horvátországba, majd Szlovéniába folytatják útjukat, ahonnan Nyugat-Európába szeretnének eljutni.

Rovatok