Index Vakbarát Hírportál

Yoda fogta el a Pókemberként megszökött gyilkost Amerikában

2023. szeptember 14., csütörtök 10:41

A pennsylvaniai rendőrség elfogta Danelo Cavalcantét, aki két hete szökött meg a börtönből, miután életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték gyilkosságért. A veszélyes szökevényt ötszáz rendőrből álló keresőcsapat kereste, végül egy Yoda nevű rendőrkutya fogta el a rabot.

Mint arról írtunk, a 34 éves brazil állampolgárságú Danelo Cavalcante augusztus 31-én, csütörtök reggel Pókemberként szökött meg a Chester megyei börtönből. A bíróság korábban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, mert halálra késelte volt barátnőjét két kisgyermeke szeme láttára.

Szökéséről videó is készült, a felvételek szerint a veszélyes gyilkos felmászott a falon, hogy megszökjön a pennsylvaniai börtönből.

A pennsylvaniai rendőrség közölte, helyi idő szerint szerda reggel elfogta Danelo Cavalcantét.

A BBC információi szerint az erdőben bujkáló gyilkost egy rendőrkutya segítségével kapták el, nem volt szükség fegyverhasználatra.

A rendőrség közölte, Cavalcantét hőtérkép segítségével keresték, akinek helyzetét kedd éjszaka sikeresen bemérték az eszközzel. A viharos időjárás miatt azonban nem tudtak helikopterrel a helyszínre sietni, ezért egy lovas rendőrökből és rendőrkutyákból álló csapat indult a keresésére.

A Pennsylvania állam rendőrségi alezredese, George Bivens a sikeres hajtóvadászatról úgy nyilatkozott, „Cavalcante már csak az utolsó pillanatban vette észre, hogy körülvették, ezért esélye sem maradt a szökésre”.

A gyilkost egy Yoda nevű kutya terítette le, amely meg is harapta Cavalcantét, miután menekülni próbált. Végül a rendőrök erőszakkal megbilincselték  a férfit

– mondta el a történtekről Bivens alezredes. Hozzátette, Cavalcanténak megsérült a fejbőre, ezért orvosi vizsgálatnak vetik alá, mielőtt visszaszállítják a börtönbe.

Philadelphia főügyésze közölte, a gyilkost szökési bűncselekmény vádjával állítják bíróság elé.

A Chester megyei börtön tisztviselői szerint új biztonsági intézkedéseket vezetnek be a további szökések elkerülése érdekében.

Rovatok