Index Vakbarát Hírportál

Menczer Tamás válasza az EP-nek: Korrupt, megvásárolt, fizetett képviselők ülnek ott

2023. szeptember 14., csütörtök 09:58

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán mondta el a véleményét az Európai Parlamentről, amiért az elítélte Szijjártó Péter minszki látogatását.

Korábban beszámoltunk róla, elítélte az Európai Parlament Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2023. februári minszki hivatalos látogatását, amely ellentmond a Belarusszal, Oroszországgal és az Ukrajna elleni agresszív háborúval kapcsolatos uniós politikának.

Erre a tárcavezető a következőképpen válaszolt:

Olvasom, hogy az Európai Parlament elítélt, amiért korábban elmentem tárgyalni Minszkbe. Ez ugyanaz a testület, amelynek több tagját korábban korrupció miatt tartóztatták le?

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára is elmondta a véleményét az uniós intézményről. Véleménye szerint az „Európai Parlament nevű gittegylet korrupt, megvásárolt, háborúpárti képviselőkkel van tele.

Az Európai Parlament azért ítélte el és azért kritizálja Szijjártó Pétert, mert a magyar külügyminiszter békepárti, békét akar, az Európai Parlamentben üldögélő derék képviselők ezzel szemben háborúpártiak

– fejtette meg az EP szándékát az államtitkár.

Továbbá szerinte az Európai parlament „nyakig van a korrupcióban, jellemzően korrupt, megvásárolt, fizetett képviselők ülnek az EP-ben. Az is kiderült, hogy az „Európai Parlament a magyar baloldali képviselők vezetésével folyamatosan támadja Magyarországot”.

Szerinte Szijjártó Péter azért ment Minszkbe, mert háború idején a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani. Emellett azért is fontos volt a látogatás szerinte, mert az Ukrajnából érkező orosz kőolaj Belaruszon keresztül érkezik hazánkba.

Rovatok